Nytårshilsen

Nytårstalen fra Køges borgmester

Lørdag 29. december 2018 kl: 12:52 af: Hverdagsnyt.dk

"For en travl famiie er tiden i hverdagen det allervigtigste råstof", udtaler Køge Kommunes borgmester Marie Stærke blandt andet, som også hilser alle nye borgere velkommen i Køge Kommune.
Her bringer Hverdagsnyt borgmesterens tale i sin helhed.

Kære alle

For nyligt mødte jeg Rasmus. Rasmus har været ramt af en hjerneblødning og har været i genoptræning. Det har han været i vores nye genoptræningscenter, som ligger lige ved Køge Station.

Jeg blev simpelthen, så glad for at høre Rasmus fortælle, hvor glad han har været for sin genoptræning. Nu er Rasmus på vej tilbage igen.

En kommune skal kunne rigtig mange ting. Vi skal sørge for gode børnehaver, gode folkeskoler, en god ældrepleje og sundhed til vores borgere. Hvis vi skal det, så skal vi også have en god økonomi.

Vi har brugt meget af 2018 på at genetablere vores økonomi, og vi kommer også til at skulle koncentrere os om det i 2019.

Men når jeg møder Rasmus, og han er så glad for sin genoptræning, så ved jeg, at det er pengene værd, fordi det både er godt for den menneskelige og økonomiske bundlinje.

Dette er min nytårshilsen til alle borgere i Køge Kommune. Jeg holder den med inspiration ud fra en lille rundtur i vores kommune til steder, som viser noget om året der er gået, og det nye år, der begynder lige om lidt. Genoptræningscentret er et eksempel på noget fra 2018, som jeg er stolt af, at vi har satset på, fordi jeg kan se, at det fungerer og giver mening.

Herfra vil jeg gerne tage jer en tur med ud til Køge Nord Station, og vi skal også ud og besøge en familie i Bjæverskov.

Nogle kilometer uden for Køge, vokser Køge Nord Station op, og fra 2019 begynder de første tog at køre. Med fremtidsbrillerne på, så har det her sted en rigtig god beliggenhed - lige i smørhullet.

For en travl familie, er tiden i hverdagen det allervigtigste råstof. Her på Køge Nord Station, hvor vi etablerer pendlerparkeringspladser og busforbindelser, og hvor turen til og fra København bliver væsentligt kortere, så kommer det til at tage kortere tid at komme hjem til sin familie - eller til sit arbejde.

Historisk set har Køge Kommune altid haft en god beliggenhed. For mere end tusinde år siden var der tæt på stationsbyggeriet allerede en bebyggelse. Den fandt man under arbejdet med en ny bus-bro, ved Campus Køge. De syv huse, som man regner med stammer fra jernalderen, vidner om, at Køge-området altid har været attraktivt for mennesker, at slå sig ned i. For mig er det vigtigt at have historien med, når vi udvikler os. Vi må aldrig glemme, hvad og hvem der har gjort os til det, vi er. Når vi bygger og udvikler os skal det ske med respekt for historien.

Forleden besøgte jeg en lille familie i Bjæverskov, Charlotte og Martin, og lille Sebastian på et halvt år. Charlotte og Martin har boet i Bjæverskov i lidt over et år. De er nogle af de mange tilflyttere, der kommer til vores kommune i disse år.

Køge Kommune er et rigtig populært sted at flytte til. I Borup er befolkningstallet for eksempel med 43 procent på ti år.

Jeg vil gerne sige velkommen til. Alle sammen. Alle tilflyttere og alle, der er kommet hertil ved fødslen. Vi er simpelthen så glade for, at I har lyst til at bo i Køge Kommune.

I er kommet til en kommune, der sætter nærvær og fællesskab højt. Og jeg er stolt af at være borgmester i en kommune, hvor man kan leve hele sit liv. Hvor hverdagen er fyldt med kulturoplevelser, gode daginstitutioner, folkeskoler, ældrepleje og god sundhed til vores borgerere.

Jeg vil gerne ønske jer allesammen - borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere et rigtig godt nytår.





FAKTA
Marie Stærke, Socialdemokrat, har været borgmester i Køge Kommune i to omgange. Først fra den 17. januar 2007, da den hidtidige borgmester Torben Hansen døde, og til den 31. december 2013.
Hun indtrådte igen i posten fra den 1. januar 2018.