Cirka her vil Borgmester Marie Stærke indvie den nye tømmerflåde i Kimmerslev Sø.

Hverdagsnyt mener

Kan du svømme ud til tømmerflåden?

Lørdag 22. juni 2019 kl: 09:07 af: Hverdagsnyt.dk

I pressemeddelelsen fra Køge Kommune står der om den nye tømmerflåde ved Kimmerslev Sø, at det er en badeplatform. Lad os stoppe denne uvane allerede i opløbet. Det er en tømmerflåde.

Tilbage i halvfjerdserne hvor redaktøren var barn i Borup var der en tømmerflåde i Kimmerslev Sø. Det var dengang hvor alle børn i Borup og omegn kunne dyppe sig i Kimmerslev Sø på de varme, og såmænd også kolde dage. På de varme dage var badestedet omsværmet som fluer om en våd sukkerknald.

Dengang var tømmerflåden placeret næsten midt imellem det gamle og nye badested ved søen. Det gamle var oprindeligt for Dalby-borgerne og lå på østsiden af søen mellem træerne, mens den nye med sand, var placeret på vest siden og tættere på Borup.
Begge steder er der den fortryllende udsigt til Kimmerslev Kirke.

Dem der kender Kimmerslev Sø ved at man ikke skal ret langt ud før det bliver dybt, så det krævede ganske habile svømmeevner at kunne svømme derud. Af samme grund var der sjældent så mange derude, men en spore for mange børn til at blive bedre til at svømme, så man også kunne kommer derud.
De helt vildt seje kunne endda svømme på tværs af søen i et træk. Derfor var det et almindeligt spørgsmål om sommeren "om man kunne svømme ud til tømmerflåden" blandt børnene.
Prøv at erstatte tømmerflåde med badeplatform. Nej, det virker ikke rigtig, vel?

Nu benævnes tømmerflåden i pressemeddelelsen som en badeplatform. Det er for det første ikke særlig mundret at udtale, og for det andet er det lettere DJØF’iseret. Lad os derfor stoppe dette forsøg på at kalde den nye tømmerflåde for andet end en tømmerflåde, velvidende at det ikke har ret meget med en tømmerflåde at gøre.

Men det har badeplatformen heller ikke. En badeplatform er noget man køber til at sætte uden på sin båd, så man kan springe i vandet direkte fra båden.
De år der har været en tømmerflåde at svømme ud til, har det været en tømmerflåde. Lad os ikke ændre den tradition. På tirsdag kommer der igen en tømmerflåde i Kimmerslev Sø, og ikke en badeplatform.

Så kan informationsafdelingen i et kontor ude i Køge kalde det en badeplatform, hvis de har lyst til det.