Per Thomsen er ikke mere, men mindet om ham vil aldrig forsvinde.

NEKROLOG

Per Lystrup Thomsen er død

Lørdag 13. juli 2019 kl: 10:59 af: Rolf larsen

Manden der om nogen var Mr. Borup, døde tidlig fredag morgen.

Første gang jeg for alvor mødte Per Lystrup Thomsen var da jeg i 8. klasse tilbage i halvfjerdserne, kom i praktik i Borup Bogtryk på Lindevej. Her kan jeg stadig huske hans evige smil, hans små jokes, men også hans ihærdig i at lære fra sig.
Bogtrykkeriet var et af omdrejningspunkterne i Borup. Her mødtes man når man havde noget man lige skulle have vendt eller have fortalt.

Per kendte alle i Borup. Han havde en historie om hvert hus og stort set hver eneste Borup borger. Det var dengang hvor mange både boede og arbejde i byen. Per var om nogen indbegrebet af Borup. Han havde altid tid til en snak når man mødte ham, og man skulle helst have god tid, for han kunne blive ved længe med at fortælle.

Per udgav også nogle år ”Jul i Skovbo” som var et hæfte, som man i nogle år op mod Jul, kunne købe lokalt. Her var spændende historier skrevet af borgere fra det lokalområde Per holdt så uendeligt meget af. Heldigvis var jeg med i arbejdet – som ganske ung – med at lave det foreløbigt sidste af bladet. Det kan vistnok stadig lånes på biblioteket.
Når ånden kom over ham – og det gjorde den heldigvis tit – skrev han også små historier om folket og livet i og omkring Borup i Midtsjællands Avis. Det var altid læseværdigt, og artikler man burde samle og gemme på lokalhistorisk arkiv. I nogle år fortalte han også om Borup på Kulturnatten hvor interesserede kunne gå med ham rundt, og høre ham fortælle om livet i Borup.
Ingen kunne blive sur på Per. Det kan man sjældent med mennesker som altid smiler og er glad.

Selv om de fleste kender Per som Mr. Borup, så var det nu altid familien som kom først for ham. Det var arnestedet for ham. De gange jeg mødte ham fik han altid flettet ind i samtalen hvordan det gik med hans børn og hans kone.

De sidste år var svære for Per. Man så ham desværre ikke i gadebilledet mere da han ikke kunne komme ned fra anden sal i blokken på hjørnet af Lindevej og Hovedgaden.
Alligevel var det rart at vide han stadig var i byen, og heldigvis kom han tilbage, og boede den allersidste tid på Boruphøj, i den by han holdt så uendeligt meget af.

Borup har mistet en personlighed som ikke kan erstattes. Men først og fremmest har hans familie mistet en højt elsket mand, far og bedstefar.
Jeg vil savne Per, men heldigvis vil jeg huske ham som den glade joviale mand med det evige smil på læben. Mine tanker går i denne svære tid til Pers efterladte.

Æret være Pers minde.

FAKTA
Per Lystrup Thomsen bisættes torsdag den 18. juli kl. 13:30 fra Borup Kirke.