Borup Skole er en af 14 folkeskoler i Køge Kommune.

Køge Kommune

Gradvis og kontrolleret opstart af skoler

Tirsdag 14. april 2020 kl: 14:36 af: Rolf Larsen

Åbningen af skolerne i Køge Kommune sker gradvist og kontrolleret, og selvom meget vil være anderledes, skal det være både sjovt og lærerigt at vende tilbage. De flester skoler åbner onsdag med april-børnene i SFO.

Efter den statslige nedlukning af samfundet grundet COVID19 er det nu tid til at skolerne i Køge Kommune kan åbne igen. Det bliver dog ikke en tilbagevenden til den skole, som var kendt før nedlukningen.

Meget vil være forandret, men skoleledelser har sammen med lærere og pædagoger sørget for, at retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne bliver overholdt.
Børnene vil sidde med større afstand. Måske er klassen delt i to lokaler.
Meget at undervisningen vil foregå udendørs, børnene skal lege i mindre grupper og med de samme børn. Børn og voksne skal vaske hænder tit, og grundet at flere lærere og pædagoger kan være i riskikogruppen, og derfor ikke vil møde, vil der ganske givet også flere steder være andre voksne.

Stort planlægningsarbejde
- Denne første åbning kræver et meget stort planlægningsarbejde. Situationen er ny for alle, og vi arbejder på højtryk for at sikre at både elever og forældre kommer godt i gang i denne nye hverdag, hvor meget vil være anderledes, men hvor det fortsat skal være både sjovt og lærerigt at gå i skole, siger formand for skoleudvalget, Mads Andersen (C).

Vil leve op til myndighedsnes retningslinjer
Skolerne vil leve op til myndighedernes retningslinjer, og vil gøre alt for, at dette bliver foreneligt med en god skoledag. Derfor skal forældrene ikke gå ind på skolen, men aflevere deres barn uden for skolen. En stor del af undervisningen vil foregå ude, hvorfor børnene skal være klædt på til udeskole, mad må ikke deles, og legetøj må ikke medbringes.

Samtidig er man bevidst om, at børn er børn. Og det faktum, at især de mindste børn leger tæt, har eksperterne taget højde for i forbindelse med den gradvise åbning. Og de voksne må også gerne trøste et barn, når der er brug for det.

Skolechef fra Køge Kommune, Søren Thorborg, påpeger, at de sundhedsmæssige regler skal hænge sammen med en god, spændende og tryg skolehverdag.

- Det kræver kreativitet og nytænkning. Det kræver også forældrenes opbakning, tålmodighed og forståelse, siger han og opfordrer samtidig til, at SFO’en kun bliver brugt i nødvendigt omfang:

- Det er klart, at der vil være pasning til de børn, der har behov for det. Men vi henstiller også til, at der kun bliver trukket på SFO’erne i det omfang, det er nødvendigt, for der er virkelig brug for pædagogerne, siger Søren Thorborg.

Fakta om den gradvise åbning
Køge Kommunes skoler har planlagt, hvordan dette kan ske på betryggende vis. De fleste skoler har denne gradvise åbning:

• Onsdag d. 15.4. starter april-børnene i SF0
• Torsdag d. 16.4. starter 0. og 1. klasse i skole og SFO
• Fredag d. 17.4. starter 2. og 3. klasse i skole og SFO
• Mandag d. 20.4. starter 4. og 5. klasse i skole og SFO

Langt de fleste af Køge Kommunes skoler følger denne plan, men der kan være skoler, hvor fysiske forhold gør, at det bliver lidt anderledes. Alle forældre til skolebørn får besked på Aula om de nøjagtige forhold på deres børns skole. Læs på Aula, hvad DIN skole gør.