Michael Farnø og Susanne Palskov Hansen fotograferet lige før det går løs med buffeten.

CORONA CAMPING

Med hygge i højsædet

Onsdag 20. maj 2015 kl: 14:41 af: Rolf Larsen
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

I den fantastiske natur på Dyndet er der også en lille perle af en campingplads. Ligesom alt andet på Dyndet er den ikke som alle andre campingpladser. Her er det hyggen og det personlige der er i højsædet.

Dem der har færdes på Dyndet i mange år kender det righoldige naturliv der er. Udover den fantastiske natur, er området også hjemsted for Malerklemmen og Mosehuset. Det er også her borgerne i omegnen tager ud for at bade, hvis man ikke vil køre helt ud til strandene ved Køge Bugt.

Det er kun et lille skilt ved indkørslen der indikerer, at der bag badesøen er en campingplads. Ellers er den ikke til at få øje på, men det har sine naturlige årsager. For år tilbage var Corona Camping en naturistcamping plads, og den slags pladser kræver at man kan være lidt for sig selv.

Det er længe siden det har været en naturistcampingplads, og nu fungerer den som en helt normal campingplads. Helt normalt er nok så meget sagt. Ejerne Michael Farnø og Susanne Palskov Hansen forsøger at holde pladsen på et personligt plan.

Udover den gode buffet er det først og fremmest hyggeligt <br />at spise buffet på Corona Camping
Udover den gode buffet er det først og fremmest hyggeligt at spise buffet på Corona Camping

- Vi er anderledes end andre pladser. Vi har ingen stjerner fra DCU og vi markedsfører os ikke i den store stil. Vi får vores gæster ved at det går fra mund til mund blandt dem der har været her. Det gælder derfor om at dem der kommer her har det godt, men frem for alt hyggeligt. Vi prøver at skabe et miljø, hvor vi kender hinanden, siger Michael Farnø, der købte pladsen tilbage i 2004. På det tidspunkt havde den været lukket i nogle år.

Som et eksempel på hvordan man hjælper hinanden på camping pladsen nævner Michael Farnø;

- Der kom en kraftig haglbyge som stort set kun ramte Corona Camping. En halv kilometer herfra havde det slet ikke haglet. Haglene hamrende ned i telte og camping vogne og en stærk vind fik tingene til at flyve omkring. Der trådte vores gæster i karakter. De løb mellem hinanden og stort set alle var med til at sikre fortelte og indfange genstande som fløj i vinden. Selve bygen varede ikke mere end en halv time, men det viser bare at vi er et sted hvor folk kommer hinanden ved, siger Michael Farnø med et smil.

Intet stort legeland
Der er ikke et stort legeland til børn på Corona Camping, der har plads til ca. 100 campingvogne eller telte. Cirka 33 procent af pladserne er booket hele året af fastliggere.

- Vi har ikke en stor legeplads til børn, men børn er meget velkomne alligevel. Det som vi gerne vil have, er at det er naturen som er omdrejningspunktet. Nattergalen kan man høre allerede nu og så er der jo store skove og badesøen lige bag ved, siger Michael Farnø.

Simon Spies
Da campingpladsen var en naturistplads fik de ofte besøg af Simon Spies. Så ofte at han lod opføre en finsk sauna hytte. Den er trænger nu til en kraftig renovering, som er den næste investering på Corona Camping.

Hytten renoverer, og det håber vi at få hjælp til af Simon Spies fonden. Samtidig med at vi renoverer hytten anlægger vi en Munkehave, der udelukkende har krydderurter, hvor alle på campingpladsen er velkomne til at tage af, til deres mad, siger Michael Farnø.

Danmark Dejligst
Corona Camping er med på Danmark Dejligst turnéen som har Rasmus Nøhr som har omdrejningspunkt. Der bliver kørt en lastbil på pladsen og her vil Rasmus Nøhr optræde den 11. juli på Corona Camping.
Man skal holde øje med Corona Campings facebook væg, hvor yderligere information om arrangementet vil blive offentliggjort.

Allerede inden han kommer er der en stor Midsommerfest, som holdes lørdagen inden Sankt Hans, og som Hverdagsnyt har beskrevet i denne artikel.

Café Corona
Til campingpladsen er der også en hyggelig café. Udover man naturligvis kan købe kaffe, kan man kan også købe is, spille et brætspil eller bare sidde og se ud over pladsen, hvor der også er en lille sø.
Buffeten på Corona Camping er altid godt besøgt.
Buffeten på Corona Camping er altid godt besøgt.

I caféen er der mulighed for lukkede arrangementer som f.eks. konfirmationer med op til 50 personer. Hver fredag, lørdag og søndag aften har vi buffet mod forudbestilling, som er ganske eftertragtet. Det er ikke kun vores gæster på campingpladsen som kommer de aftner, men også borgere fra oplandet kommer hertil og spiser, siger Michael Farnø.

Igen er det hyggen og det uhøjtidelige der er højsædet ved buffeten. Der var godt fyldt den aften Hverdagsnyt var på besøg. Se flere billeder i galleriet på Hverdagsnyt.
Buffeten har flere slags kød fra grillen, en stor salatbar med mange specialiteter og med ost til dessert.

I caféen er der ofte levende musik, med diverse genre, men især aftnerne, hvor der er mulighed for at synge med, er et hit.

Se flere billeder af buffeten i Galleriet.

FAKTA
Man skal bestille plads til buffeten på Corona Camping. Telefonnummeret er: 20684070Billeder fra Livsstil
Paul Beckett udstilling Borup

Året i naturen

Se flere billedserier i galleriet her!