Køge Kommune har inviteret byens borgere til at se rådhusudvidelsen.

HVERDAGSNYT MENER

Når man forskriver sig

Lørdag 27. august 2016 kl: 11:45 af: Hverdagsnyt.dk

Det skrevne ord har den ulempe, at det bliver stående, som et monument over hvad det var man mente i det øjeblik man skriver det. Det gør det talte ikke. Derfor skal man være ekstra varsom når man skriver.
Det gælder også Køge Kommune.

Hverdagsnyt får som alle andre medier i Køge Kommune, ofte tilsendt pressemeddelelser fra den ganske aktive kommunikationsafdeling i Køge Kommune. Ind i mailboksen larmede da også en meddelelse om at det nu er tid med rejsegilde på rådhusudvidelsen, som skal samle alle afdelinger i Køge bymidte.

Den nye tilbygning bliver også finansieret med midler fra borgere i den vestlige del af kommunen. Ingen tvivl om det. Derfor vil det sikkert skære i øjnene på flere borgere der har valgt at bo et godt stykke fra Køge bymidte, at der er i brødteksten til pressemeddelelsen blandt andet står, citat:

”31. august er der rejsegilde på det nye byggeri, hvor byens borgere kan få en forsmag på fremtidens rådhus.”


Den er god nok; pressemeddelelsen kommer fra kommunikationsafdelingen i Køge Kommune.
Du kan formentlig selv finde fejlen. Godt nok står der også at alle er velkomne, men i Køge Kommune og ikke mindst i Kommunikationsafdelingen er der kun en ting der gælder og det er Køge by. Derfor vil de sikkert også ærgre sig gul og blå, eller blå og sort, over at de kom til at sende pressemeddelelsen ud med ”byens borgere” og ikke ”borgerne i Køge Kommune”. En lille detalje, nuvel, men den røde tråd går igennem: For de ansatte i Køge Kommune gælder kun Køge by.

Borgernes rådhus?
En anden detalje – som dog ikke er uvæsentlig – er at Køge Kommune har valgt at holde rejsegildet onsdag den 31. august kl. 14.00. Et tidspunkt langt langt de fleste er beskæftiget med andre gøremål.

Det kunne være arbejde.

Der er formentlig ikke ret mange borgere, hverken ude vest fra eller inde i Køge, som har tænkt sig at holde en halv dag fri, for at se på ”borgernes rådhus”, og spise en pølse med brød.

Kommunen kunne have valgt at gøre det lørdag den 3. september, hvor endnu flere kunne komme og se det byggeri, som alle skatteborgerne i øvrigt er med til at betale.

Nej, det er heller ikke muligt at komme dryssende til fra kl. 17.00, da arrangementet kun varer en god time. Taler og velkomst starter kl. 14, og hele arrangementet er sat til at afslutte kl. 15.00. "Måske lidt senere".

Desuden står der i pressemeddelelsen at ”der traditionen tro vil blive serveret pølser og brød”. Med forlov: Hvilken tradition? Er der ligefrem en tradition for rådhusudvidelser?

Skovbo og Køge Kommune blev slået sammen den 1. juli 2007.
Skovbo Kommune blev ikke overtaget, men det var en fusion.

Det må først og fremmest komme fra kommunen, hvis der for alvor skal komme en samhørighed i Køge Kommune.

Lad os sammen begynde nu.

FAKTA
Du kan læse den samlede pressemeddelelse her