Der er god musik ved Åben Hus arrangementet.

BORUP

Åbent hus i Kulturhuset

Torsdag 10. november 2016 kl: 23:09 af: Hverdagsnyt.dk

Foreningerne og institutionerne i Borup Kulturhus åbner for tredie gang Kulturhuset for byens borgere ved et
stort arrangement den 13. november.

For at byens borgere kan få bedre kendskab til alle de aktiviteter, som husets faste brugere står for, er de gået sammen om et stort fællesarrangement, der åbnes af Borgmester Flemming Christensen.

Kl. 14
begynder festen med fernisering på Skovbo Kunstforenings 37. Folkeudstilling med ca. 30 kunstnere, fortrinsvis fra Køge Kommune, men også fra resten af Sjælland.
Samtidig uddeles årets Skovtrold til en person, der i særlig grad har ydet en indsats for billedkunsten i lokalområdet.

Hele eftermiddagen er der rundvisning i huset, hvor man bl.a. kan besøge foreningslokaler, værksteder samt Musikskolen og Lokalhistorisk Arkiv.
Samtidig er der musikunderholdning med bl.a. Musikskolens elever, De små Grå fra Apollonaris, Ejbykoret og Harmonikagruppen.

kl. 18
Fælles buffet. (marineret nakkefilet, kyllingebryst med bacon, flødekartoffeltårne, Mexicokartofler, salat og flutes)

kl. 19.30
Koncert med Jens Lysdal, Bjarke Falgren og Jon Bruland.

De tidligere åbent kulturhus arrangementer har været en succes med mange besøgende, og Brugerrådet håber at mange igen vil benytte lejligheden til at lære huset bedre at kende, møde de faste brugere og få en festlig dag.

Lysdal, Falgren & Bruland

Både Jens Lysdal og Bjarke Falgren bliver ofte nævnt som nogle af de fremmeste på deres instrumenter i Skandinavien. Derudover er JL én af landets store personlige sangere og komponister.


Begge musikere har - drevet af deres umættelige musikalske nysgerrighed - været vidt omkring i det musikalske (og geografiske) landskab og dét har givet dem en erfaring og en reference-rigdom der er ud over det sædvanlige.

De har spillet sammen siden 2001 og sammen har de opnået et nærmest telepatisk sammenspil, hvor de hele tiden udfordrer og inspirerer hinanden og hvor to koncerter aldrig lyder ens.
For at kunne gøre dét, kræver det at man, dels mestrer sit instrument, dels har en stor åbenhed overfor musikken og situationen og en blind tillid til nuet og sin medspiller.
Og når man befinder sig på dét musikalske niveau som Lysdal & Falgren gør, kommer der altid unik og vedkommende musik ud af det.

På bas-pladsen finder vi også en særdeles kompetent musiker: Jon Bruland, der har stået bag et utal af landets store artister.

Jens Lysdal har siden han album-debuterede i 1995 med „A matter of time“ blevet overøst med gyldne anmeldelser og hans sange været nomineret til både amerikansk Grammy og til „Bedste folk-album“ i Tyskland. Han indspiller med nogle af klodens bedste musikere og har turneret i store dele af verden. I 2016 udgav han sit første danske solo-album „Landet“ som han nu turnerer med både i trio-form og med det større Lysdal Band.

Bjarke Falgren kaldes af Danmarks største violin-stjerne Svend Asmussen for: „The hardest swinging fiddler since Stuff Smith“, men er genremæssigt helt sin egen hvor han dels spiller adskillige instrumenter, dels konstant eksperimenterer med nye måder at udtrykke sig på både spillemæssigt og udstyrsmæssigt.

De er begge medstiftere af det banebrydende ensemble Små Oaser - „Filmmusik til virkeligheden“.
FAKTA
Indtil kl. 18 er der gratis adgang for alle. Men til buffet og koncert kræves entré. Hvis man er medlem af en af husets foreninger, bestiller man billet hos foreningens formand, og alle andre bestiller billet hos brugerrådets formand på tlf. 5687 9339 eller på info@skovbokunst.dk.

Billetpris for buffet og koncert er 150 kr (medlemmer af husets foreninger dog kun 125 kr), og for koncerten kl. 19.30 alene er prisen 100 kr.