Dette maleri er malet af Hanne Sie, som udstiller i Borup Kulturhus.

BORUP

Vinterlys i Borup

Lørdag 7. januar 2017 kl: 19:05 af: Hverdagsnyt.dk

Skovbo Kunstforening skaber lys i mørket i årets første kunstudstilling i Borup Kulturhus.

I 2002 afholdt Skovbo Kunstforening sin første skulpturudstilling i Møllelundparken. De to kunstnere, der viste skulpturer var Joseph Salamon og Peter Hesk Møller.
Udstillingen blev startskuddet til skulpturparken og senere kunstvandringen gennem Borup. Nu kommer Joseph Salamon igen til Borup. Denne gang sammen med sin hustru Hanne Sie.

Skulpturen her er af Joseph Salamon.
Skulpturen her er af Joseph Salamon.

Joseph Salamon
Han har haft en omtumlet tilværelse. Han er født i Transsylvanien, Rumænien, i 1932. Den del af familien, der havde overlevet jødeforfølgelserne emigrerede i 1947 til Israel. I 1954 rejste han til Milano for at studere ved kunstakademiet, og han ernærede sig ved rengøring og statistarbejde på La Scala Operaen.
Han var med i forestillinger sammen med bl.a. Maria Callas

Fuglen her er også skab af Joseph Salamon.
Fuglen her er også skabt af Joseph Salamon.

Efter studier i Bukarest og Israel blev han uddannet på Breda-akademiet i Milano hos Marino Marini og Giacomo Manzù, og efterfølgende i Rom. Her giftede han sig med den danske keramiker og billedkunstner Hanne Gaarde Thomsen, og de flyttede sammen til Danmark, hvor Joseph Salamon afsluttede sin uddannelse på Kunstakademiet hos Gottfred Eickhoff.

Joseph Salamon blev siden skilt, og har giftet sig igen med sin nuværende hustru billedkunstneren Hanne Sie.
Joseph Salamon har haft en omfattende udstillingsvirksomhed og udført en lang række udsmykningsopgaver i bl.a. Farum, Værløse, Slangerup, Holocaust-monumenter i København og Jerusalem, Tingporten i Viborg, Jyske heste i Skive, portal på Islands Brygge og Søndersøportalen i Viborg.

Ud over skulpturer med træ, marmor, granit, bronze og kobber som foretrukne materialer, har han også arbejdet med grafiske værker udført som både træsnit, kobbertryk, radering, litografi og serigrafi.

Hanne Sie
er født i 1955 og er elev af Joseph Salamon og Alfio Bonanno i begyndelsen af firserne. Hun arbejder med maleri, skvarel, kridt, grafik og skulptur. Hanne Sie debuterede i 1989 på Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Efterårsudstilling i Struer.
Hun har modtaget en række priser bl.a. Diploma of Exellence i The 1. Biennal of Contemporary Art, London samt prisbelønnet af EUROPOL, Den Haag i 1911.

Hanne Sie maler ofte i stærke farver
Hanne Sie maler ofte i stærke farver

Hanne Sie har udstillet på en lang række gallerier og er repræsenteret på flere museer i Danmark og udlandet. Hun har foretaget flere studierejser i det sydlige Europa, hvis klare lys har inspireret til mere elller mindre abstrakte arbejder i lyse klare farver. Hendes formsprog har ofte udgangspunkt i naturindtryk.


FAKTA
Fernisering den 15. januar mellem kl. 14 og 16, hvor begge kunstnere vil være til stede. De vil rigtig gerne i dialog med alle kunstinteresserede.
Derefter er der åbent lørdag og søndage fra 14-16 til og med den 12. februar. Se mere i Kalenderen på Hverdagsnyt.