Det er denne flok spillere som i øjeblikket fører Nordicbetligaen efter fire kampe.

HB Køge

Sejr i chancefattig kamp

Søndag 19. august 2018 kl: 22:52 af: Hverdagsnyt.dk

HB Køges tropper i NordicBetligaen er lige nu ustoppelige. Heller ikke Nykøbing FC formåede at stække svanerne. Det holdt dog hårdt, da HB Køge kun formåede at spille sig til to reelle chancer.

Stimen for HB Køge ser ud til at fortsætte. Sejre over FC Roskilde, Viborg FF, Silkeborg IF og søndag sejr over Nykøbing FC har bragt de blå/sorte på en sikker første plads med fem point afstand til nummer to.
Sæsonen er ung og der er intet skrevet i granit endnu, og HB Køge skal nok også få sin modgang i sæsonen, men en start med fire sejre i træk er bedre end en start med to uafgjorte og to nederlag.

Gæsterne fra Nykøbing FC var dog ikke indstillet på at lægge sig ned fra kampens start. Dog kunne HB Køge efter 90 sekunder havde forpurret den plan, da den nye forward Jakob Johansson, som spillede i stedet for Alexander Bah, som nu er i SønderjyskE, kunne og vel nok også burde have bragt hjemmeholdet foran. Desværre sneg bolden sig forbi mål. Det var sådan set det der var at berette om HB Køges chancer i første halvleg. Det meste af spillet foregik på midten af banen, hvor heller ikke falstringerne formåede at brodere sig igennem HB Køges forsvar, som i parantes bemærket nu har holdt nullet i tre kampe i træk.
HB Køges målmand Andreas Hansen måtte dog trække en af de helt store redninger op af hatten på en dobbelt chance efter cirka en halv times spil.

Anden halveg var stort som første. HB Køge ville så gerne men deres gameplan fungerede ikke, mens falstringerne ikke rigtig havde evnerne til at komme igennem. HB Køges betonforsvare med rutinerede backer og Bozga og den unge Marian Huja, som i øvrigt bliver rigtig god, lukker godt af. Der bliver ikke givet meget væk.

En episode fra første halvleg.
En episode fra første halvleg.

Efter 65 minutter kommer så den episode der adskiller et tophold fra de øvrige. Chistian Overby lægger et højt og præcist indlæg ind i omegnen af det lille felt, hvor Martin Koch Helsted står stort set umarkeret, og det skal man ikke gøre med en så målhungrende angriber, for så scorer han. Han headede den hårdt ind via undersiden af overliggeren.

Lad os håbe ingen superligaklubber, eller andre udenlanske hold, lægger det beløb der skal til for at HB Køge vil slippe ham inden transfervinduet lukker.

I resten af kampen måtte Nykøbing FC længere frem på banen, som uvægerligt også ville give nogle omstillinger til HB Køge, men svanerne formåede ikke rigtig at blive farlige, selvom der flere gange var tilløb til det.

Det var en fortjent sejr, og det spil som Nykøbing FC viste kan godt være det som HB Køge oplever resten af kampene i rækken, da det ser ud til at fungere mod HB Køges sprudlende offensive spil. Der skal udvikles værktøjer til at dirke den slags forsvar op. Men mon ikke cheftræner Morten Karlsen er klar over det.



FAKTA

HB Køge - Nykøbing FC 1-0 (0-0)
65. 1-0 Martin Koch Helsted

HB Køge stillede op som følger;
Andreas Hansen
Ricki Olsen
Jean Claude Bozga
Marian Huja
Christian Overby
Martin Jensen (86. Mathias Høst)
Mikkel Wohlgemuth
Henrik Madsen
Jakob Johansson (82. Frederick Opoku)
Liam Jordan (81. Magnus Häuser)
Martin Koch Helsted

Tilskuere 1.729 på Capelli Sport Stadion.

Her takker spillerne de trofaste supportere for kampen.

Næste kamp er på onsdag den 22. august kl. 19.00, hvor HB Køge møder Næstved IF på udebane.
Næste hjemmekamp er søndag den 26. august kl. 13.45, hvor Hvidovre IF gæster stadion i Herfølge.