Birthe Jensen efter at have tabt 8,3 kilo

VÆGTTAB

Slet ikke svært

Søndag 31. maj 2015 kl: 09:52 af: Rolf Larsen

Der er vist mange der gerne vil tabe 8,3 kilo på otte uger. Det lykkedes for Birthe Jensen. Endda uden at det var svært.

At tabe sig er noget mange har som mål. Men det er svært at ændre vaner og holde dem. Inge Dehli, som sælger Cambridge Vægtplan, har produkter som kan give det første rygstød til at komme i gang.

Det tilbud tog Birthe Jensen fra Borup imod. En af dem der var med i projektet med ”Køge på Vægten” meldte fra og så sprang Birthe Jensen til, og tog imod et tilbud om at få de første 8 uger betalt.

Programmet går ud på at man de første fire ikke må spise andet end de produkter, som de får fra Cambridge Vægtplan. De produkter giver kun 800 kalorier om dagen, mod normalt ca. 2.200 som er den anbefalede kalorier man bør indtage hver dag.

Men var det ikke svært, at få så få kalorier?

- Nej ikke spor. Man få en god mæthedsfornemmelse og alligevel får man alle de vitaminer og mineraler man skal bruge hver dag, siger Birthe Jensen

En ferietur gjorde udslaget
Det var en ferietur som gjorde udslaget for at tabe sig. Birthe Jensen og hendes mand gav hele familien med børn og børnebørn en ferietur syd på, og til den ferie ville hun gerne smide nogle kilo.

Birthe Jensen før hun startede på kuren
Birthe Jensen før hun startede på kuren

Jeg mødte Inge Dehli, og så spurgte hun om jeg ville være med, da en af hendes deltagere havde meldt fra, og det ville jeg gerne. Jeg fik også mit barnebarn Sofie Jensen med, og hun tabte sig 6 kilo på bare 8 uger.

Hvordan var det at undvære den mad som plejede at spise?

- Efter de første fire uger måtte vi gerne begynde at spise en lille smule, af det mad vi plejede at spise. Min mand, Bent, og jeg kan godt lide at spise en sildemad om fredagen. Da jeg så fik lov til at spise en, spiste jeg en kvart mad. DEN nød jeg virkelig.
Jeg havde altid forsvoret at jeg ville tælle kalorier, men det det gør jeg nu. Nu efter kuren er stoppet har jeg ikke tabt mig yderligere, men heller ikke taget på. Men jeg er sikker på jeg nok skal tabe mig igen, siger Birthe Jensen.

Birthe Jensen efter otte uger på Cambridge Vægtplan

Har du så fået det bedre generelt efter at have tabt dig?

- Ja for søren. Nu kan jeg bukke mig og binde mine snørrebånd uden at sidde på en stol, og jeg er begyndt at svømme med mine børnebørn i svømmehallen igen. Jeg bliver heller ikke nær så forpustet mere.

FAKTA
Inge Dehli forhandler Cambridge Vægtplan. Du kan læse mere om hende her

Hverdagsnyt har tidligere skrevet om Cambridge Vægtplan her