Den nye skulptur i Borup blev præsenteret lørdag den 30. maj.

SKULPTURPARK

Ny skulptur i Møllelundsparken

Mandag 1. juni 2015 kl: 00:21 af: Rolf Larsen

Borup borgerne skal nu til at vænne sig til en ny skulptur i Møllelundsparken. Skovbo Kunstforening præsenterede lørdag en skulptur udlånt af billedhuggeren Andrzej Lemiszewski.

Der kommer flere og flere værker i Møllelundsparken i Borup - lige overfor kirken. Skovbo Kunstforening præsenterede lørdag den 30. maj endnu en figur i Parken. Denne gang er det en skultpur af billedhuggeren Andrzej Lemiszewski, der i forvejen har to værker i skulpturparken. Det er de to små, som er placeret nogenlunde midt på den store plæne.

Den ny skulptur er en spændende sammensat granitskulptur som er kendetegnende for Andrzej Lemiszewskis kunst. Han er født i Warszawa i 1952, men bosat i Danmark siden 1972 og blev dansk statsborger i 1982.
I dag bor han mest i Pietrasanta i Italien. Tidligere arbejdede han meget i træ, men nu er han gået mere over til granit og marmor.

Andrzej Lemiszewskis arbejder udtrykker kraftfulde form- og stoflige kontraster.
Andrzej Lemiszewskis arbejder udtrykker kraftfulde form- og stoflige kontraster.

Lemiszewski er uddannet på Kunstakademiet i København hos Svend Wiig Hansen og Willy Ørskov og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1978. Han har modtaget en række stipendier og udmærkelser: Det italienske Statslegat i 1982-83, Astrid Noack 1982, Statens Kunstfond 1983 og Silkeborg Kunstnerpris 1987.



FAKTA
Skulpturen i Borup er udlånt af kunstneren og indgår sammen med tretten andre i „Kunstvandringen i Borup“. Skovbo Kunstforening forventer, at endnu fem skulpturer vil komme til Borup i løbet af sommeren.