Mødet midt på Køge Torv var ganske velbesøgt trods skarp konkurrence fra fodbold og grillen i haverne.

Politik

De krænkelsesparate og frisind

Onsdag 24. juni 2020 kl: 23:26 af: Hverdagsnyt.dk

Liberal Alliance Køge havde Sankt Hans aften et politisk møde på Køge Torv, hvor dels formand Alex Vanopslagh, men også byrådsmedlem Jeppe Lindberg revsede den måde som regeringen, og ikke mindst Statsministeren, åbner landet igen efter Cororna nedlukningen.

Der var et lille bål på Køge Torv for symbolsk at vise at det trods alt var Sankt Hans aften, men det var ikke det som var hovedpunktet, men de to taler som Alex Vanopslagh og Jeppe Lindberg leverede.

Stemningen var uhøjtidelig, vejret viste sig fra sin bedste side og talerne maleriske, men med det bid af alvor som der er i al ironi og sarkasme.
Den måde som regeringen har valgt at åbne landet på igen, blev trukket op af begge talere.

Jeppe Lindberg trak med udgangspunkt i Dan Túrells digt
Jeppe Lindberg trak med udgangspunkt i Dan Túrells digt "Hyldest til hverdagen" op i den måde som Mette Frederiksen håndterede Corona nedlukningen.

Jeppe Lindberg talte med udgangspunkt i Dan Túrells digt "Hyldest til hverdagen", om hvor gerne han ville have været Mette Frederiksen:
- Jeg ville have tonet frem på skærmen og fortalt seerne om alt det som er bedst for dem. Som et orakel eller som den klogeste sociolog, udtalte Jeppe Lindberg blandt andet.

De krænkelsesparate
Efter Jeppe Lindberg var det Alex Vanopslaghs tur og han tog fat fulgt op med at tale om de krænkelsesparate, der var klar til at slå til så snart de havde en anledning.
- Det kan være, at der var nogen der sang "Den danske sang er en ung blond pige" og så har vi jo hele balladen. Det kan også være være der er nogen der synger Shu-bi-duas sang om Danmark, at de med den tykkeste sarkasme hævder at "(...) de varme lande er noget lort". Puha, ja så kommer de krænkelsesparate frem og siger "Nej, det må I ikke".
Der tror jeg vi skal huske på vores gode frisind. Man forsøger at splitte befolkningen i "Dem og os". Vi skal prøve at se hinanden som borgere som vil hinanden det godt. Som vil Danmark det godt.

Statuen af Frederik den 7. som var monark da den første Grundlov blev vedtaget, var i baggrunden da Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh talte om frisind og de krænkelsesparate.
Statuen af Frederik den 7. som var monark da den første Grundlov blev vedtaget, var i baggrunden da Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh talte om frisind og de krænkelsesparate.

Folketingets afslutningsdebat fandt sted dagen før Sankt Hans og her sagde Pernille Skipper på et tidspunkt at "I er hvide mennesker så der er noget vi ikke forstår".

- Det bekymrer mig faktisk, at folkevalgte demokratisk indstillede personer, kan sige at på grund en hudfarve har en bestemt pigmentering er der noget som vi ikke forstår. Det er at dyrke den splittelse i Danmark, og jeg bryder mig heller ikke om den yderste højrefløjs reaktion på samme.
Vi skal behandle hinanden med respekt for hinanden, med ligeværd, og ikke skelner folk på baggrund af hudfarve og alt muligt andet, og det er desværre venstrefløjen der er værst i de her dage.