Denne pæl bliver udgangspunkt for turene i Borup og omegn i fremtiden.

Borup

Erhvervslivet fik et boost

Søndag 5. juli 2020 kl: 12:08 af: Rolf Larsen

Selvom coronaen fortsat sætter sine begrænsninger i samfundet gav Borup Erhverv lørdag Borup et boost med præsentation af den nye flagalle, klassiske biler på Savværksgrunden og præsentation af den nye pæl, der gerne med tiden skal få flere til at besøge Borup.

Temperaturen var cirka 18 grader, regnfuldt og småkoldt da Borup Erhverv lørdag ville give erhvervslivet i Borup et skub efter nogle af corona restriktionerne var blevet lempet. Det regnfulde vejr, havde desværre en indvirken på dem som gerne ville køre til Borup for at vise deres klassiske biler frem, da de helst ikke vil køre i regnvejr. Det afholdte også de fleste fra at tage en tur i byens butikker for at lade sig friste af de gode tilbud de havde på dagen.

Nogen synes regnvejr er alletiders og giver anledning til at hoppe i vandpytter. Nogen synes regnvejr er alletiders og giver anledning til at hoppe i vandpytter. Hvis nogen ved hvem han er, så giv venligst Hverdagsnyt besked.

Gennemført blev arrangementet dog, og allerede fra morgenstunden var den nye flagalle sat ned gennem Hovedgaden, hvor ETK havde været behjælpelige med at lave nye huller, så hele alleen nu står mere harmonisk ned gennem Hovedgaden. Det er et samarbejde mellem KFUM Spejderne i Borup og Borup Erhverv der gør det muligt at sætte flagalleen op når lejligheden byder sig.
Dannebrog mod en regnfuld grå himmel giver en god kontrast. Også de de placeres ned gennem Hovedgaden.
Dannebrog mod en regnfuld grå himmel giver en god kontrast. Også de de placeres ned gennem Hovedgaden.



Borup som turistby
Den nye pæl der er sat ved Borup station, er en ny måde at præsentere Borup på. Udover den byder rejsende velkommen til byen, vil den fremover være udgangspunkt til at præsentere de seværdigheder Borup byder på. Det sker i form af vandreture, hvor man scanner den tur man ønsker at gå. Den første tur er ”bytur Borup”, der i den første version bringer en forbi Borup Kirke, skulptur parken og Borup Kino. Den er er dynamisk og flere seværdigheder og stop kan nemt implementeres.
Det er planen at Borup Erhverv vil præsentere en ny vandre- eller cykeltur årligt.
Pælen ved stationen er leveret af Steen Teudt som også har udarbejdet QR koderne i træ.
Pælen ved stationen er leveret af Steen Teudt som også har udarbejdet QR koderne i træ.

På Savværksgrunden var der gjort plads til en række klassiske biler var foreningen ”Kør til Køge”. Desværre er ejerne af de klassiske biler, hvor fællesnævneren er at de skal være mere end 25 år, ikke så begejstrede for at få dem ud i regnvejr, og det afholdte mindst 50 fra at tage turen til Borup.
Enkelte biler nåede dog frem.
Denne Ford Mustang Cabriolet, som blev indregistreret første gang i Los Angeles i 1964, havde fundet vej til Borup. Ejeren kalder den
Denne Ford Mustang Cabriolet, som blev indregistreret første gang i Los Angeles i 1964, havde fundet vej til Borup. Ejeren kalder den "frøken Musse".

KFUM Spejderne i Borup og Borup Erhverv har indgået et samarbejde med at sætte flagalle'en op i byen.
KFUM Spejderne i Borup og Borup Erhverv har indgået et samarbejde med at sætte flagalle'en op i byen. Ved at kontakte KFUM Spejderne er det muligt at få flagalleen op, hvis man ønsker det.

Der er allerede nogle løse planer om at gentage arrangementet til august, hvor det gerne skulle være bedre vejr.


FAKTA
Udarbejdelsen af teksterne til "Vandretur Borup" er udarbejdet af Borup Kino, Menighedsrådet ved Borup Kirke og Skovbo Kunstforening.