Ef af de kampafgørende situationer hvor Stephan Petersen bliver snydt for et straffespark og minutter efter bliver udvist.

Fodbold

Så tæt på og alligevel så langt fra

Søndag 5. juli 2020 kl: 23:08 af: Rolf Larsen

At forsøge at fedte en 0-0 hjem var ikke oplægget for hverken Per Frandsen og Aurelius Skarbalius, trænere for henholdsvis Hvidovre og HB Køge, da de to hold mødtes søndag kl. 13.00 i Hvidovre. Det blev en underholdende forestilling, som havde alt det man kan forventes af en fodbold kamp.
Hverdagsnyt var taget til fodbold i Hvidovre.

Vejret kunne have været høj blå himmel og vaffelis-varmt, men i stedet havde vejrguderne bestemt det skulle være en våd og blæsende dag i Hvidovre, da hjemmeholdet i røde trøjer fra Hvidovre IF tog imod HB Køge.
Kampen om Gl. Køge Landevej, som den blev kaldt for år tilbage.
Mark Gundelachs gyldne chance i første halvleg, hvor han skyder på fjerneste stolpe.
Målmanden er forstenet og kan kun håbe på at den går forbi
Desværre springer bolden ikke ud til Martin Koch Helsted, men til en Hvidvore forsvarer.
Desværre springer bolden ikke ud til Martin Koch Helsted, men til en Hvidovre forsvarer.

Nu gjaldt det ikke blot kampen om en vej, men også overlevelse i Nordicbetligaen, hvor begge hold hænger med en vis legemsdel i vandskorpen. En sejr ville være forløsende for begge hold, mens et nederlag på det nærmeste ville være katastrofalt. Uafgjort var til at leve med, men det ville ikke forbedre tilværelsen væsentlig for begge hold.

Vinden stod på langs af banen og den fik HB Køge i ryggen i 2. halvleg.
Vinden stod på langs af banen, og den fik HB Køge i ryggen i 2. halvleg.

Den friske vind på langs af banen gjorde det attraktivt at få have vinden i ryggen. Hvidovre vandt lodtrækningen og satte sig med aggressivt presspil på spillet, og angrebene bølgede ned mod Kevin Mondoza i HB Køge målet, mens svanerne løb meget efter bolden, som, ja, forvildede svaner.

Det var alligevel HB Køge som havde den mest hvasse chance før pausen, da Mark Gundelach på en returbold efter et hjørnespark sparkede bolden fladt mod fjerneste stolpe. Den røg desværre tilbage i spil, og Martin Koch Helsted var desværre en my for sent ud til at nå at sparke returen i kassen.
Fru Fortuna kunne godt have smilet lidt bredere i regnen i det tilfælde.

Det ville ikke være ufortjent hvis hjemmeholdet havde føringen ved pausen på deres mange chancer, men første halvleg forblev målløs.

I anden halvleg var det HB Køge som havde vinden i ryggen, og allerede efter seks minutter gav det bonus. Bolden blev lagt ind og Martin Koch Helsted headede bolden ned til Jubril Adedeji, der resolut bankede bolden ind i nettet uden chance for Hvidovres målmand. Ufortjent ville den neutrale tilskuer sige, men der er ikke noget der hedder fortjent og ufortjent i fodbold.

Martin Koch Helsted har headet bolden til Jubril Adedeji der resolut sparker den ind. Uden chance for målmanden.

Det var fortsat Hvidovre der havde spillet og HB Køge må flere gange takke deres målmand Kevin Mondoza for at de ikke blev jokket helt under græsset.

Snydt for straffe og fik rødt
Efter næsten 68 minutter bliver Stephan Petersen væltet af en Hvidovre forsvarer i feltet efter at være spillet flot fri af Mark Gundelach. Der var klart straffespark, men det er som om der skal mere og mere til for at få tildelt et – især når man er udehold.
Det er efterhånden lige så svært, som for en udebanebokser, at vinde over en Mogens Palle bokser. Den sad dog fast hos Stephan Petersen.

Om det var fordi han vitterlig blev snydt for et straffespark, at frustrationerne skulle ud, men faktum er at han minuttet efter i al for høj fart og på et ufarligt sted begår frispark på en Hvidovre spiller ved at komme alt for sent ned i en tackling.
Et hårdt frispark, javel, men at det var til direkte rødt er nok at fortolke fodboldloven noget bogstaveligt. Gult havde været retfærdigt. Ud måtte Petersen.

Fra det tidspunkt vidste alle at det ville være et stormløb mod Mendozas forheksede mål resten af kampen. Hvidovre spillerne trykkede på og HB Køge spillerne trak tiden ud. Godt tyve minutter er længe at trække ud. Det kræver ofte 11 italienske mænd, og det består HB Køges hold trods alt ikke af.

HB Køge havde dog også en enkelt skarp chance da Marius Elvius – som speakeren kaldte Elvisius – formåede at sparke bolden ved siden af stolpen på et flot opspil fra højre efter 84 minutter.
Her kunne HB Køge havde lukket kampen endegyldigt.

HB Køges to spillere som har været kamp afgørende de sidste to kampe; Jubril Adedeji og Effiong Nsungusi jnr.

I stedet kunne Alexander Lazarevic, som for 3-4 sæsoner siden havde en sæson i HB Køge, efter 89 minutter endelig få bolden over stregen, hvor Mendoza ellers på magisk vis var en stor gatekeeper foran. Stor foløsning for hjemmeholdet. Det var vel ret beset retfærdigt nok, selvom det er et forkert brugt ord i fodbold.
Frænde er frænde værst kan man i stedet sige.

Fløjtet af to gange
Der var lagt fire minutter til, men efter 93.18 minutter fløjtede dommeren befriende kampen af, for sekunder senere at fortryde og sætte bolden i spil igen med et dommerkast. I det ekstra minut fik hjemmeholdet tiltvunget sig to hjørnespark, som begge gange kastede gode chancer af sig, men Mendoza var tilbage i troldmandens rolle.

Efter det sidste hjørnespark fløjtede dommeren af.