HB Køge spillerne jubler over Martin Koch Helsteds 1-0 scoring, som skulle vise sig at blive kampens eneste mål.

Fodbold

Når et stik er nok

Søndag 12. juli 2020 kl: 19:00 af: Rolf Larsen

Nykøbing skulle, HB Køge ville, ingen turde rigtigt, men det var HB Køge som kunne score i kampen mellem Nykøbing FC og HB Køge i Nykøbing Falster. Nu skal det gå ganske unormalt til, hvis HB Køge rykker ud. Tværtimod. Det er tid at se opefter i rækken.

Der var lagt op til et slag af de store da Nykøbing FC tog imod HB Køge på Cm Arena i Nykøbing.
Nykøbing FC havde ryggen mod muren og besad den tredje nedrykkerplads inden kampen, med fire point op til HB Køge og to op til Hvidovre på den rigtige side af stregen. HB Køge kunne derimod med en sejr så godt som sikre sig endnu en sæson i rækken. Med andre ord skulle Nykøbing FC vinde, og HB Køge skulle for alt i verden undgå at tabe.
Hvorfor lyset var tænd i lysmasterne er svært at forstår en lørdag eftermidag kl. 14.00 i juli.

I hvert fald skulle falstringerne ud over stepperne, for at få de tre points der var på spil, mens svanerne fra HB Køge kunne være lidt mere henholdende og spille på kontraer. Kampen startede da også med Nykøbing FC i boldbesiddelse, men allerede i det 11. minut er der en nærkamp mellem Liam Jordan og en Nykøbing spiller, og bolden springer hen til Mark Gundelach som med en præcisionsaflevering, der skærer gennem Nykøbing forsvaret som en kniv gennem blødt smør, finder Martin Koch Helsted umarkeret ved fjerneste stolpe. Han har tid til at lægge den til rette for sit højreben, og med fire meter til mål sparker han den let ind. Det havde også nærmest været tragisk hvis den chance var gået til spilde.
HB Køges topscorer, Martin Koch Helsted, har scoret til 1-0 for svanerne og modtager sine medspillere i jubelrus.

Stor jubel blandt svanerne og det var lige hvad den kamp skulle have, for nu var der slet ingen grund til at Bjørnene skulle holde bolden i egne rækker. Deres udsendte havde valgt at holde til ved Nykøbings mål i det håb at se målnettet baske flere gange, men i stedet blev det lidt af en langgaber i først halvleg. En masse spil på tværs af banen, der som bekendt ikke fører til farlige målchancer, gjorde kampen jævnt kedeligt at se på.
HB Køge producerede ikke rigtig flere chancer i første halvleg. Endnu et bevis på at det er svært at gøre når man skal.
I hvert fald når det gælder falstringerne.

Ingen gameplan
I anden halvleg holdt jeg mig igen til Nykøbings mål, for det burde da være muligt for svanerne at spille sig frem til nogle målchancer. Det skete da også, men når sandheden skal frem var HB Køge yderst sjældne gæster på Nykøbings banehalvdel. Nykøbing havde bolden mest, men de var virkelig ikke gode til at spille sig frem til chancer. Tandlæse i deres boldomgang og uden egentlig gameplan. Eller også er sandheden at HB Køge var gode til at trække tempoet ud af kampen og lukke dem ned.
Der var mere nerve og tempo imod Hvidovre i søndags, hvor man virkelig sad med hjertet i halsen flere gange. Den fornemmelse var der slet ikke i Nykøbing.
Anden halvleg var lang som et COVID-19 pressemøde med Mette Frederiksen.

Der skulle dog kun en personlig fejl til, for at bringe Nykøbing FC ind i kampen igen. Det sker ind i mellem, men heldigvis ikke i dag. De forsøg som de kom frem til, tog Kevin Mendoza sig flot af. Mod Hvidovre havde han væsentlig flere redninger.
Da så Jakob Johansson ikke formåede at lukke kampen, hvor han blev flot spillet fri af Liam Jordan, forblev det semi spændende til det sidste.
Liam Jordan finder ganske uselvisk Jakob Johansson ...
... som dog skyder i den side, som Nykøbing FC's målmand Jannich Storch havde regnet ud.

Der var engang en kamp hvor Manchester United skulle score og dommeren lagde så meget tid til, at det lykkedes dem at score. Efter det blev et foto fremstillet – som du kan se her – hvor Sir Alex Ferguson holder et skilt oppe, der i stedet for minutter der er lagt til, viser teksten ”until we score”.

Det kunne være samme historie i denne kamp. Man begynder så småt at holde mere og mere øje med uret når ens hold fører og kampen har rundet de 90 minutter. Bevares det er ganske normalt der er lagt 3-4 minutter til i hver kamp. Går det vildt til kan der blive lagt fem minutter til. Hvor dommer Patrick Stenzel Rasmussen fandt de mange minutter er svært at sige, men først efter 99 minutter og 14 sekunder fløjtede han befriende af.
Når kampen nærmer sig sin slutning kikker man mere og mere intenst mod stadionuret.
Endelig fløjter dommeren kampen af.
Endelig fløjter dommeren kampen af. Hjemmeholdets spillere lægger sig i græsset, mens Mathias Høst skriger sin glæde ud.
Se flere fotos i galleriet under artiklen.

Det var kun HB Køges tredje sejr ude i denne sæson. FC-holdene Roskilde, Kolding og Nykøbing har nu prøvet at stå tomhændet tilbage efter at have mødt svanerne. For knapt et år siden den 28. juli – det har været en lang sæson – vandt Nykøbing FC i sæsonens første kamp, vandt bjørnene 3-1 hjemme over HB Køge.
Fodbold er også følelser. Hvor der er vindere er der også tabere. Man kan næste mærke Søren Christensens smerte her.

Nu ser det mørkere end sort ud for Nykøbing FC, da Hvidovre vandt over Kolding FC og nu er fem point foran falstringerne. Der skal et mirakel på størrelse med Skagens sejr over Brøndby, for at holde dem i rækken. Især med det program som de har tilbage.

HB Køge derimod skal nu undlade at se nedad, men i stedet begynde at se opefter. Der er allerede kamp onsdag på Capelli Sport Stadion i Køge, hvor Fremad Amager kommer på besøg. En sejr her, og HB Køge ryger forbi amagerkanerne, og med lidt held kan ligge på femtepladsen. Herfra er der ikke vanvittigt langt til fjerdepladsen – eller best of the rest – da de tre tophold har skilt sig klart ud.

Lykkes den mission er sæsonen alligevel godkendt.