Forældrene med børn i daginstitution i Køge Kommune får pengene refunderet i forbindelse med Corona nedlukningen i foråret.

Forældre får penge retur

Tirsdag 24. november 2020 kl: 22:27 af: Hverdagsnyt.dk

Da Danmark lukkede ned på grund af Corona i foråret, lukkede også Køge Kommunes skoler, SFO’er og dagtilbud. De fleste pædagoger var sendt hjem og det samme var børnene. Nu har et enigt Byråd besluttet at betale forældrene tilbage for den periode, hvor institutionerne stod tomme.

Det var i forbindelse med budgetforliget for de kommende fire år, at forældrebetalingen for lukkeperioden første gang kom på tale. Kommunalbestyrelsen i Køge Kommune har besluttet, at betale forældrene tilbage for forårets lukkeperiode for kommunens SFO’er, daginstitutioner og Musikskolen i Køge.

Tilbagebetalingen kommer til at ske i januar måned i det nye år og vil fremstå som en takstnedsættelse pr. barn.

- Der er nok mange forældre, der husker tilbage på marts måned med blandede følelser, hvor de for en periode skulle jonglere med hjemmearbejde, lektiehjælp og pasning af de allermindste alt imens daginstitutioner og skoler var lukkede. Tiden kan vi ikke give tilbage, men jeg er glad for, at vi kan give nogle penge tilbage for den periode, hvor vi kun i begrænset omfang tilbød børnepasning, siger borgmester Marie Stærke.

Jeppe Lindberg fra Liberal Alliance tilføjer;
- Det var et af Liberal Alliances kæpheste i forbindelse med budgetlægningen for 2021, at forældrene skulle have pengene tilbage for Corona nedlukningen. Vi er glade for det lykkedes. Vi mener nemlig at borgerne skal bestemme over deres egne penge

Køge Kommune forventer at tilbagebetale, hvad der i alt svarer til 6,9 mio. kr. til de mange forældre, der havde børnene hjemme i perioden fra den 16. marts til 15. april for dagtilbud, SFO’er og Musikskolen.
Beslutningen kommer på trods af, at Social- og Indenrigsministeriet ikke lægger op til, at forældrene skal have penge retur for corona-nedlukningen, og tilbagebetalingen er derfor udelukkende en prioritering fra Køge Kommunes side.