KV21

Første valgforbund er indgået

Torsdag 26. november 2020 kl: 18:12 af: Hverdagsnyt.dk

Her knap et år før kommunalvalget i 2021 har det første valgforbund set dagens lys. Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance indgår et teknisk valgforbund.

Samarbejdet har ingen politisk aftale, men er udelukkende valgteknisk, som skal forbindre stemmespild ved kommunalvalget.

Desuden har aftalen til formål at øge antallet af pladser i interne og eksterne udvalg og bestyrelser i forbindelse med konstitueringen efter byrådsvalget.

Borgmesterkandidat for de Konservative Thomas Kampmann, udtaler om valgforbundet;
- Partierne har ikke indgået aftale om politiske bindinger og selvom der er forskelle i vores holdninger, så er vi rundet af samme borgerlige og liberale værdier, som f.eks. at holde skatten nede.

Det indgåede valgforbund er ikke statisk og åbner mulighed for at andre partier i Køge Kommune kan tilslutte sig efter nærmere aftale.

Borgmesterkandidat for Liberal Alliance Jeppe Lindberg, har følgende kommentarer til valgforbundet:
- Vi har gået igennem en periode, hvor vi har lavet afgiftsfjernelser og nedsættelser med et rødt flertal. Vi behøver ikke kun at drømme om hvordan Køge Kommune kan udvikle sin velstand og velfærd yderligere. Så med en borgerlig sejr om knapt et år, skal alle sejl sættes til

Søren Johansen, spidskandidat for Radikale Venstre udtaler:
- For Radikale Venstre er det vigtigt at sikre, at de stemmer, der gives til midterpartierne i Køge Kommune, får størst mulig gennemslagskraft. Vi ønsker et bredt samarbejde hen over midten, og vi er meget glade for, at det er lykkedes os at samle dette tekniske valgforbund.

Opdateres

FAKTA
Ved kommunevalget i 2017 fik Konservative valgt fire ind, Liberal Alliance et medlem af Køge Byråd, der i alt har 27 medlemmer.
Radikale Venstre er repræsenteret med et mandat i Køge Byråd.