Formand for Teknik- og Ejendomsudvalget Erik Swiatek, og tidligere borgmester for Skovbo Kommune, Ole Hansen, stod får åbningen af forlængelsen.

Borup

Første etape er åbnet

Lørdag 5. december 2020 kl: 14:09 af: Hverdagsnyt.dk

Hverdagsnyt efterlyste åbningen af den første del af Vestre Ringvejs forlængelse, og den kom så fredag den 4. december. Primært betyder der at dem der er flyttet ind på Møllebankerne II nu kan køre hjem og holde foran deres ejendom. Udover det er det en vigtig milepæl til færdiggørelsen af hele strækningen til Ryeskovvej.

Der har været skrevet meget om Vestre Ringvejs forlængelse siden 1989 da ringvejen til Dalbyvej blev åbnet, men nu er der slået hul på rundkørslen så der er tre veje ind.

Første etape af vejen blev med respekt for Covid19-restriktionerne indviet fredag den 4. december af formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek:

- Det er et projekt, der har været efterlyst af en stor majoritet af borgerne i Borup i en årrække. Vi er meget glade for, at vi fra byrådet har kunne sikre de midler, der skal til, så vejen bliver en realitet til gavn for borgerne i byen og ikke mindst for skolebørnene, som i fremtiden får langt mindre tung trafik på deres skolevej, siger han.

Udover formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget blev han assisteret ved åbningen af tidligere borgmester for Skovbo Kommune Ole Hansen, som fik lov til at klippe snoren over. Han var borgmester i Skovbo, da første del af omfartsvejen på den anden side af rundkørslen blev åbnet.

Udover åbningen af omfartsvejen er der også anlagt en ny sti som forbinder Møllerbankerne med stisystemet ved Dalstrøget, som gør skolevejen fra Møllebankerne til Borup Skole og Borup Privatskole sikker.
Beplantning og det sidste lag asfalt, udføres først i 2021.

Tegning over ringvejens forlængelse og den nye sti som går fra Møllerbankerne til eksisterende stisystem. Der mangler en højbro over ringvejen til Kløvestedvej og Korsmosevej.
Tegning over ringvejens forlængelse og den nye sti som går fra Møllerbankerne til eksisterende stisystem. Der mangler en højbro over ringvejen til Kløvestedvej og Korsmosevej.

I budgettet for 2021-24 har forligspartierne afsat i alt 23 mio. kr. til at færdiggøre hele Borup omfartsvej, som vil ende med at strække sig hele vejen til Ryeskovvej ved jernbanen nord for Borup.

Digitalt borgermøde
Den konkrete udformning af den resterende del af Borup omfartsvej er endnu på tegnebrættet – f.eks. er tilslutninger til eksisterende vej- og stianlæg ikke fastlagt. Der vil i den forbindelse blive afholdt et digitalt borgermøde i januar 2021, hvor såvel repræsentanter fra forvaltningen samt fra Teknik- og Ejendomsudvalget vil præsentere tankerne bag projektet, og inddrage borgerne i den videre proces.

Borup omfartsvej helt frem til Ryeskovvej er planlagt til at stå færdig i 2024.