Kaffe kunne være en salgsmulighed fra en mobil salgsvogn. (Billede af Olga Oginskaya, Pixabay).

Køge Kommune

Ansøg om plads til mobile salgsvogne

Søndag 27. december 2020 kl: 08:39 af: Rolf Larsen

Konceptet hvor du kan købe street food fra en salgsvogn kommer nu også til Køge Kommune. Der er åbnet op for ansøgninger og et af stederne du kan ansøge til er i Borup Centeret.

Du har sikkert set det mange steder i både ind og udland, hvor det er muligt at købe hurtig street food fra en madvogn. Det kan være lysten til en is, kaffe, pølser, pandekager eller en sandwich kommer over dig, og her kommer madvognen til sin ret.

Det er nu muligt at ansøge om salg fra mobile salgsvogne. Har du en idé til en madvogn, så er det der for nu du skal ansøge.

De steder Køge Kommune indtil videre har givet lov til at du kan opsætte din madvogn kan du se her, hvor du også kan skrive din ansøgning.

Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, ser frem til at se de mange forskellige madvogne i kommunen:
- Jeg tror, det er en rigtig god ting for kommunen, at det nu bliver muligt for madboder at søge om plads. Vi satser på, at det vil give mere liv i de områder, vi har udpeget. Jeg er sikker på, at der sidder en masse gode folk med mobile salgsvogne, som bare venter på muligheden for at kunne stille deres vogne frem og tilbyde Køge Kommunes borgere forskellige specialiteter. Jeg skal da i hvert fald selv ud og se, hvilke spændende muligheder der er, når vognene kommer frem.

Mere fleksibilitet
Der skal naturligvis være en vis orden hvor man kan opsætte en madvogn, men på en varm dag vil der fortsat være langt at gå fra badestedet ved Kimmerslev Sø for at få en is eller sodavand. Det ville være optimalt hvis det var muligt at trække en madvogn til de steder hvor folk er, fremfor at det skal være fast de steder kommunen har fastsat.

Desuden er der stor mangel på pladser i den vestlige del af kommunen, hvor der kun er fundet plads til at sælge et sted.

Ordningen bør hurtigst muligt udvides således at den kan blive mere fleksibel. Det må være muligt for 2022.

FAKTA
For at komme i betragtning til få en tilladelse til at opsætte en madvogn, skal du udfylde en ansøgningsformular. Linket er her.

Tilladelsen til salg fra den mobile salgsvogn gives for en sæson ad gangen. Derfor skal man søge om tilladelse igen til efteråret, hvis man ønsker at have en salgsvogn i vintersæsonen.
Sommersæsonen går fra 15. marts til og med den 31. oktober.
Der er frist for ansøgninger den 22. januar, og der vil være en forventet behandlingstid på 1-2 måneder.