Effiong Nsungusi jnr. skylder nogle mål og mon ikke han får scoret i dag mod Vendsyssel FF

Fodbold

Den forjættede sjetteplads

Søndag 28. februar 2021 kl: 12:38 af: Rolf Larsen

Der er kampe som er vigtige at vinde og kampe som ikke må tabes. Det er sidste kategori som HB Køges kamp i dag mod Vendsyssel FF falder i, men omvendt er sejr af vital betydning.
Med fare for at lyde som en cliche er det en kamp af vital betydning for svanerne fra HB Køge.

HB Køge er kommet acceptabelt ud af de to første kampe i denne halvsæson. Uafgjort mod Hobro på hjemmebane og sejr i must-win kampen sidste fredag ude mod Skive har givet fire point på kontoen. Det er OK, men de øvrige hold som pt. også kæmper for at blive blandt de seks bedste, FC-klubberne Helsingør og Fredericia og Fremad Amager, henter også point – bortset fra FC Fredericia – så at tabe vil sætte HB Køge ganske gevaldigt tilbage i kampen om at blive blandt de seks bedste.

Det er sådan at Vendsyssel FF er kommet til penge og de nye ejere har en stor ambition, og det er at blive i rækken. For at gøre dette giver det mest ro i maven at blive nummer seks. HB Køge er før dagens kamp ti point foran vendelboerne, men to point bagved FC Fredericia på den livgivende sjette plads. Derfor vil en sejr i dag give ro i maven på mange måder. Dels vil HB Køge give sorteper til FC Fredericia, som har tabt sæsonens første tre kampe, og dels vil HB Køge i hvert fald for en stund, distancere dagens modstander med 13 point. Et point forspring som Vendsyssel FF får svært ved at indhente.

Vendsyssel FF har skam handlet i vinterpausen. Ind er kommet hardhitteren Michael Schjønberg som træner, og han har som noget af det første skilt sig af med de to tidligere HB Køge spillere Kevin Ray Mendoza, som sidste sommer blev købt fri af kontrakten i HB Køge, og Tobias Christensen. Kevin Mendoza er taget på eventyr i Kuala Lumpur United i Malaysia, mens Tobias Christensen er taget den stik modsatte vej, og er lejet ud til B 36 på Færøerne.

Trænerskiftet har dog ikke rigtig givet den ønskede gevinst. Endnu. Det skal dog siges de har mødt to af de bedre hold i rækken. Først fik de respektfuldt uafgjort 0-0 i Esbjerg og derefter tabte de knebent hjemme mod førerholdet fra Viborg. Dagens kamp er første kamp hvor de kan måle sig med en modstander som har nogenlunde de samme forudsætninger som dem selv. De vil komme med alt hvad de har for at hente de tre point.

HB Køge uden topscoren
HB Køges træner Aurelijus Skarbalius, for nemhedens skyld blot kaldt for Auri, har udtaget de 20 spillere som skal fighte de tre point hjem. Du kan se truppen her.
Det er igen uden topscorer Martin Koch Helsted som har problemer med lysken. Heller ikke det nye håb Victorien Adebayor er klar endnu, så angrebet kommer formentlig til at bestå af Effiong Nsungusi og Jubril Adedeji. Mon ikke Nsungusi får gang i målscoren i dag?
Derudover er der en række unge nye spillere i truppen. Bliver spændende at følge dem.

Om fire kampe skilles rækken så de seks første spiller om oprykning og de seks sidste skal spille om de to nedrykningspladser. Der hvor det er sjovest er klart at blive blandet de seks bedste.
Det er fodbold. Det er koldt og det er på hjemmebane. Det er blot trist der ikke må være publikum på stadion. Hverdagsnyt er på plads og vil være klar med en reportage senere på dagen.


FAKTA
Der er kick-off på det ikoniske fodboldtidspunkt søndag kl. 13.30 på Capelli Sport Stadion i Køge. Kampen bliver streamet på Viaplay.dk, men du kan også læse om kampen senere i dag i Hverdagsnyt