Mike Jensen sender et frispark over muren, men også over målet. Bemærk at muren hopper, men en Kolding spiller ligger ned bag muren.

HB Køge

Drama på kunsten

Lørdag 13. marts 2021 kl: 21:52 af: Rolf Larsen

HB Køge nede 0-1, fik udlignet for to minutter efter at få et straffe imod sig og en mand i mindretal. Kampen søndag mellem HB Køge og Kolding IF havde alt hvad en fodboldkamp kan forvente. Det eneste der manglede var en HB Køge sejr.

Med seks point i de sidste to kampe ville HB Køge sikre sig deltagelse i det sjove slutspil i stedet for at slutte blandt de sidste seks, som skal spille om nedrykning. Første opgave var hjemmekampen mod Kolding IF på hjemmebanen i Køge. Koldings skæbne er beseglet. De skal efter en rædderlig sæson spille om at undgå nedrykning, og for at undgå dette har de købe Kristoffer Wichmann fri i HIK og plantet ham på cheftrænerstolen i Idrætsforeningen. Kampen mod HB Køge var hans anden opgave for østjyderne.

HB Køge skulle gerne ride videre på den bølge fra sidste hjemmekamp hvor Vendsyssel FF blev sendt hjem med et 0-3 nederlag. Det kunne dog blive svært nok endda. HB Køge måtte stille uden topscorer Jubril Adedeji, men til gengæld er Martin Koch Helsted så småt ved at blive klar igen, og begyndte på bænken for svanerne. Det var ganske enkelt nederlag forbudt, og allerhelst en sejr.

Spillerne var klar over kampens betydning, og alligevel gik der kun seks minutter før HB Køges normale så sikre målmand Oskar Snorre måtte hente bolden ud af netmaskerne. En afslutning fra Adam Jakobsen blev blokeret, men han var selv over bolden som en hugorm over en spidsmus, og skyder igen og denne gang finder den vej mod målet uden Snorre kan forhindre det.

Sjælden scoring af Johansson
Det var en spand koldt vand i hovedet på HB Køge spillerne, selvom solen netop så småt var ved at bryde igennem den råkolde marts-dag på Capelli Sport Stadion. Det var tydeligt at Kolding gerne ville byde op til en god fodboldkamp, og der blev fightet for hver en meter, og det lykkedes dem rent faktisk at presse HB Køge tilbage og sidde på spillet i første halvdel af første halvleg. I det 23. minut lykkedes det for HB Køge i en omstilling at spille sig igennem i højre side, og et fladt indlæg fra Mark Gundelach ind i feltet havde egentlig retning mod Effiong Nsungusi, men den ligger bag, men det havde Jakob Johansson set. Han tager en sprint og nærmest kaster sig ind foran den nærmeste forsvarer og knaldhårdt hugger den i nettet.
Der har været med lige ved og næsten for den gode Johansson i denne sæson, men denne gang var der ingen dikkedarer.

Det var flot kommet igen af svanerne efter den horrible start, men glæden varede kort. Kun to minutter efter må Eddi Gomes spille lidt for fysisk overfor Adam Jakobsen og dommeren takserer det som han tager en målchance fra ham og peger fluks på straffesparkspletten, og efter lidt votering med sig selv præsenterer han også Eddi Gomes for det røde kort.

Nu stod HB Køge i en skidt situation med 10 mod 11 og et straffespark imod sig. Heldigvis havde Oskar Snorre gjort sit hjemmearbejde og var klar over Oliver Drost ganske givet ville spark mod hans venstre stolpe. Han tog chancen og som en fjeder nåede han at parere det hårde skud og det endte alt sammen uden resultat. Det var dog en vanvittig vigtig redning fra den unge Snorre.

Auri rykkede Mathias Høst på venstre back og satte Oliver Sonne ind ved siden af Mikkel Qvist. Alle ventede på hans skulle sætte Magnus Wørts ind i midterforsvaret, men det nye makkerpar i midten fik styr på det, og Auri ventede først med at reagere i pausen.

I pausen omorganiserede Auri holdet. Ud blev taget Nsungusi, der var temmelig anonym. Wørts erstattede Ljuti, men pladsen i midterforsvaret gik til Rocco Romeo, som erstattede Mathias Høst.

Udligning i rødt
Der var kun spillet seks minutter af anden halvleg før det også blev udlignet med hensyn til udvisninger. Marcus Gudman havde raget en advarsel til sig i første halvleg, og da hans forsøg på at tæmme en bold med fodsålen mislykkedes, forsøgte han at gøre det godt igen ved at kaste sig ind med knopperne forrest mod Mike Jensen. Det må man som bekendt ikke, og den myndige dommer Patrick Stenzel Rasmussen måtte efter at have givet en advarsel igen tage fast i baglommen og fik det røde kort frem. I bad med Gudman.

Der burde være givet to røde kort til Kolding IF, da Wichmann tre minutter efter satte debutanten Ahmed Daghim ind for at rette op på den nye situation med ti mod ti. Hans første aktion var, som en anden gamin, at plante en albue i ansigtet på Mike Jensen da han var på vej forbi ham. Her var Patrick Stenzel ikke så heldig, og det er ubegribeligt han ikke så den forseelese. HB Køge fik blot et frispark. Med VAR var han næppe sluttet så heldigt.
HB Køge fik dog erobret spillet og fik sendt organiserede angreb mod Koldings mål, men de helt store chancer var der ikke. Den største tilfaldt faktisk Magnus Wørts, der på et hjørnespark havde set bolden ville komme til fjerneste stolpe, men der er en grund til han endnu ikke har scoret for HB Køge. Hans force er klart i det defensive.
HB Køge ville mest, men kunne ikke, og alt i alt var 1-1 et retfærdig resultatet af en fysisk hårdt spillet kamp, der virkelig trak søm ud fra begge hold.

Efter interviews med spillere og trænere, blev "Himmelhunden" sat på højttaleranlægget. Det var tid at forlade Capelli Sport Stadion.


FAKTA
Det bedste der kan ske er at kampen søndag mellem Fremad Amager og FC Fredericia finder en vinder. Gør den det er HB Køge sikker på at blive blandt de seks bedste ved at vinde ude over Hvidovre fredag aften. FC Helsingør stemplede ind blandt de seks første ved at vinde 3-0 hjemme over Hvidovre fredag aften. Samtidig med Silkeborg lørdag vandt 3-0 ude over Hobro, der dermed sendte dem i nedrykningsspil.
Der er derfor to pladser at spille om for tre hold; HB Køge, Fremad Amager og FC Fredericia.
HB Køge – Kolding IF 1-1 (1-1)
6. 0-1 Adam Jakobsen
23. 1-1 Jakob Johansson
Oskar Snorre
Mark Gundelach
Eddi Gomes (udvist 25. minut)
Mikkel Qvist
Oliver Sonne
Mathias Høst (46. Rocco Romeo)
Valon Ljuti (46. Magnus Wørts)
Lasse Petry (80. Lorenzo Burnet)
Mike Jensen
Jakob Johansson (86. William Madsen)
Effion Nsungusi (46. Martin Koch Helsted)