Oliver Sonne er efterhånden fast mand på HB Køge holdet, og fredag scorede han også HB Køges mål. Her hans lidt aparte jubeldans.

HB Køge

Et koldt nederlag

Fredag 9. april 2021 kl: 23:24 af: Hverdagsnyt.dk

HB Køge tabte 1-3 til FC Helsingør fredag aften. Der var ikke mange ih og åh chancer til HB Køge. Faktisk var der særdeles langt imellem svanerne var på besøg foran Helsingoranernes mål.

Det var en trist kamp fredag aften set med HB Køge briller da svanerne skulle forsøge at indhente nogle af de points FC Helsingør var foran allerede inden kampen på fjerdepladsen. Det er det højst opnåelige som HB Køge kan nå i de sidste ti kampe af sæsonen.

Det er efterhånden et godt vindeskudt HB Køge hold som spiller kampe. Ude med skader fra den normale start ellever er Mike Jensen, Emilio Simonsen og Jubril Adedeji. Der udover er Eddi Gomes fortsat ude med karantæne. Lasse Petry var udtaget og ville formentlig også være i startopstillingen, men han må være gået i stykker under opvarmningen, for der var ingen Petry med.
Dertil er Nicholas Marfelt fortsat på skånekost efter sin lange skadespause, og ikke kan spille en hel kamp.

Auri og det øvrige trænerteam måtte derfor dykke godt ned i posen for at sætte et slagkraftigt hold. Det så også fint nok ud, men på bænken var der fyldt godt ud med ungdomsspillere. Helt rippe U19 holdet kunne han dog ikke, da holdet skal spille lørdag.

Løb meget efter bolden
Det kan lykkes i FC Nordsjælland at stille med et hold på 20 år og 20 dage i snit, og stadig vinde over AGF i Superligaen, men mod Morten Eskesens livlige hold af små boldspillere var der reelt ikke meget at gøre for svanerne. De løb som små duracell kaniner efter bolden, uden rigtig at få fat i den i mere end til to til tre afleveringer før bolden igen var på Helsingør fødder.

Derfor var HB Køge særdeles sjældne gæster foran Kevin Stuhr Ellegaards mål i første halvleg. Når det lykkedes var det typisk fra højre side, hvor Mark Gundelach med sin aggressive løbestil fik lagt ganske habile indlæg ind til Koch Helsted. Deres udsendte har for vane at stå ved modstandernes mål med sit kamera, i det håb at det er der der sker mest. Det skete dog ingenlunde den kolde dag i april på Helsingør Stadion.

Faktisk bragte FC Helsingør sig foran 2-0 efter først 14 minutter, på et fantastisk flot langskud, og senere efter 32 minutter hvor Liam Jorden, frænde er frænde værst, spillede David Boysen fri til scoring i en perfekt udført omstilling.

HB Køge holdet så lidt slukøret ud i deres let neonlyse grønne dragter, men der skulle ikke gå mange minutter før der kom lidt spænding ind i kampen.

Et irriterende mål"
Efter 41 minutter blev Mark Gundelach igen sendt til baglinjen i højre side, og hans høje indlæg sejlede helt over til Oliver Sonne der havde listet sig med frem bagest i feltet, og med en behersket inderside firstimede han bolden ind uden chance for Stuhr Ellegaard der i øvrigt bliver 38 den 23. maj. Ganske ofte ender den slags forsøg med at gå 2-3 meter over eller blive pareret af forsvaret. Flot mål af Sonne.

Lidt efter da Stuhr Ellegaard og jeg igen var alene kunne jeg ikke undgå at høre ham gå at råbe for sig selv "Aj, hvor var det et irriterende mål". Med Helsingør briller er det helt korrekt, men det gav et håb for svanerne om at komme tilbage i kampen. Første halvleg løb dog stille og roligt ud uden HB Køge fik tilspillet sig flere oplagte målchancer.

I anden halvleg kom Mikkel Qvist ikke på banen med de øvrige, og ind i stedet kom Antonio Rocco Romeo. Spørgsmålet om Qvist nu også er kommet på skadelisten.
Senere i halvlegen udgik som forventet også Marfelt og Koch Helsted, og ind Jakob Johansson, Effiong Nsungusi Jnr og Matthias Høst, som også måtte forlade banen igen sidst i kampen, fordi også Sebastian Larsen skulle nå at få sine første minutter i HB Køge trøjen.

For at gøre ondt værre hamrede FC Helsingør lige et enkelt mål mere ind for hjemmeholdet til 3-1.

Det var alt i alt en kold og sur aften i Helsingør uden de store lyspunkter for svanerne. Bladet må vendes og så må endnu en træningsuge vise hvordan HB Køge stiller op i næste kamp som er lørdag den 17. april kl. 13.15, hvor Silkeborg besøger Capelli Sport Stadion.

Fjerdepladsen ser lige nu langt væk, men med en overraskelse mod Silkeborg er det fortsat ikke helt umuligt.