Nemlig.com har været på det danske marked siden 2010. Billedet er hentet fra nemlig.com

KV21

Vil stoppe samarbejde med Nemlig.com

Torsdag 15. april 2021 kl: 19:22 af: Rolf Larsen

Enhedslisten i Køge mener Nemlig.com er en "fribytter" på arbejdsmarkedet, og indstiller at Køge Kommune stopper samarbejdet med webfirmaet indtil arbejdsforholdene stemmer overens med formuleringerne i kommunens indkøbspolitik

Internetkøbmanden nemlig.com er kommet i overskrifterne i landets aviser grundet nogle arbejdsforhold som fra flere sider, ikke mindst fagforeningerne, dragets i tvivl.

Nu vil Enhedslisten på baggrund af at der er "stærk tvivl om arbejdsforholdene" indstille at kommunen sætter samarbejdet med nemlig.com på pause.

- Som det er de fleste bekendt er det stærkt tvivl om arbejdsforholdene hos en af Køge kommunens samarbejdspartnere og i Enhedslisten mener vi ikke vi som kommune kan stå på mål for et samarbejde med sådan en ”fribytter” på det danske arbejdsmarked. Vi mener ikke de beskrevne forhold er i overensstemmelse med formuleringerne i kommunens indkøbspolitik, siger Enhedslistens spidskandidat Niels Rolskov og fortsætter;

- Enhedslisten ønsker konkret at kommunen sætter aftale med nemlig.com på pause indtil forholdene i firmaet er i overensstemmelse med kommunens regler for arbejdsforhold. For ikke Køge kommune blot skifter en leverandør (nemlig.com red.) ud med en anden med lige så ringe arbejdsforhold foreslår Enhedslisten at Køge Kommune tager kontakt til 3F for at få sikkerhed for at arbejdsforholdene hos eventuelle leverandører lever op til kommunens indkøbspolitik, slutter Niels Rolskov.

Konkret er forslaget ikke på nogen dagsorden endnu, og derfor er det ikke politisk behandlet.

Nemlig.com blev stiftet i 2010, og har haft en stor opblomstring mens Corona nedlukningen har fundet sted.