Både Borgmester Marie Stærke og Social- og Ældreminister Astrid Krag havde de store smil på da de aflagde Universitetshospitalet i Køge et besøg.

Køge Kommune

Lægeuddannelse til Køge

Lørdag 29. maj 2021 kl: 02:33 af: Hverdagsnyt.dk

Regeringen har besluttet, at det at uddannelse sig ikke kun skal se i større byer. Endnu en appelsin er faldet ned i Køge Kommunes tuba, når fremtidens læger skal uddannelse på Universitets Hospitalet i Køge.

Forskellige uddannelser flyttes til større provinsbyer fra de helst store byer i Danmark, København, Aarhus, Odense og Aalborg.
Således hare regeringen besluttet at der også skal være en lægeuddannelse i Køge. For Køges borgmester Marie Stærke vækker det stor begejstring:

- Fremtidens læger skal uddannes i Køge! Det er ikke nogen hemmelighed, at for Køge Kommune er det også en drøm, der går i opfyldelse, siger borgmester Marie Stærke fra Køge Kommune, og fortsætter;

- Vi vil være en uddannelses-by, og vi vil meget gerne satse også på længere videregående uddannelser. Lægeuddannelsen er et enormt prestigefyldt og vigtigt første skridt. Det får betydning for hele kommunen, både når det gælder muligheden for at have uddannelser tæt på, men også for det liv, som et mangfoldigt studiemiljø giver.
Jeg vil gøre mit for at leve op til de forpligtelser der hører med, i form af flere studieboliger og at få skabt et spændende kultur- fritids- og natteliv med gode muligheder for de studerende, siger Marie Stærke.

Astrid Krag og Marie Stærke på hospitalet
Socialdemokratiets folketingskandidat i Køge-Lejre kredsen, Social- og Ældreminister Astrid Krag, var forbi Universitets Hospitalet i Køge for at markere nyheden om at regeringen lægger op til at op mod 180 lægeuddannelsespladser kommer til Køge.

- Vi skal gøre op med den stigende centralisering. Det er ikke en naturlov, at uddannelserne skal ligge i hovedstaden og borgere i både Køge og resten af Region Sjælland vil få stor glæde og gavn af en lægeuddannelse her.” Udtaler social- og ældreminister Astrid Krag

Borgmester Marie Stærke vil gerne have endnu flere uddannelser til Køge:

- Det er virkelig en drøm om længere videregående uddannelser i Køge, der går i opfyldelse og noget vi har arbejdet for i mange år. Det betyder meget for området, at have unge studerende her og vi håber naturligvis, det vil trække endnu flere uddannelser med sig.

Du kan læse mere om regeringens planer om decentralisering af uddannelser her