Asger Bak blev 67 år

Borup

En ildsjæl er ikke mere

Søndag 19. september 2021 kl: 08:17 af: Hverdagsnyt.dk

Foreningen bag Borup Kino meldte en trist nyhed ud i denne uge. Asger Bak, som om nogen har været årsag til der overhovedet fortsat er en biograf i Borup, har forladt os alt for tidligt.
Bestyrelsen har sendt disse mindeord.

Asger Bak, Bastebjerggård er død, kun 67 år gammel.

Uden Asgers indsats havde vi ikke haft en biograf i Borup i dag, så kort kan det siges. Efter (den tidligere ejer. Red.) ejeren Anni Andersens død, skulle både ledelsen og den daglige drift af Kino fortsætte i foreningsregi.
Mange ivrige og energiske hænder viste sig parate til at tage fat. Et par af disse sad på en mand med den gode kvalitet, og han havde erfaring med biografdrift: Asger Bak.

Asger kunne kommunikere professionelt og vidende med biografbranchens fagfolk, hvor vi andre nok så entusiastisk – primært kunne bidrage med praktisk knofedt. Det var godt at have en mand, der vidste, hvad han snakkede om, f.eks. når der skulle søges penge til ny teknik og de gamle spolemaskiner skulle erstattes af nyt digitalt grej, for nu at tage et enkelt af de mange delprojekter, som Asger tog hånd om. Mange af de steder i branchen, hvor Kino søgte midler, var Asger i forvejen kendt som en dygtig og kvalificeret biografmand. Hans berøringsflader med alle sider af branchen var stort.
Det var i mange sammenhænge en umådelig hjælp.

Men Asger nøjedes ikke med at kommunikere i fagkredse; han var altid med på holdet, når nye projekter skulle føres ud i livet; når tingene skulle fra snak og skitser til fysisk virkelighed på Lindevej. Han var fast mand på ”onsdagsholdet”, når både små og større praktiske opgave skulle finde en løsning.
Asger brugte rigtigt mange timer af sit liv i Kino-regi. Og det kom os alle til gode.

Med sit venlige væsen og kæmpestore viden om praktisk biografdrift i alle aspekter, forblev Asger gennem hele sit virke i Kino et naturligt midtpunkt i driften, aldrig som nogen ledertype, men som den på én gang venlige kollega og højt kvalificerede fagmand, alle kunne læne sig opad, og til hvem ingen gik forgæves.

Hans store indsats har hjulpet Kino godt på vej.

Æret være Asgers minde.

Maria
Bestyrelsen i Borup Kino