Dorthe Mølvig fra SIF, byder politikere og kandidater velkommen til gå turen rundt i Køge.

KV21

Spejderne melder sig klar

Tirsdag 21. september 2021 kl: 00:57 af: Rolf Larsen

Spejderne i Køge Kommune har fundet sammen i et fælleskab, og havde i den anledning inviteret udvalgte politikere og kandidater til KV21 til at deltage i en gåtur rundt i Køge for at tale om spejderne og deres virke i kommunen.

Spejdere forbindes først og fremmest med friluftsliv, mad over bål og friske piger og drenge som får mange oplevelser i fællesskab. De vil dog gerne bidrage med mere i Køge Kommune og havde derfor inviteret politikere og kandidater til en gåtur i Køge Kommune, hvor der var forskellige aktiviteter som politikerne og flere unge spejder skulle løse.

Mødestedet var foran KØS, hvor Dorthe Mølvig fra SIF (Spejdernes Interesse Fælleskab i Køge) bød velkommen og orienterede om hvad initiativet med dette møde mandag eftermiddag var.

Herefter gik turen til Torvet, hvor første post var. Her var der drenge og pige spejderne som fortalte om hvordan det var at være spejder og hvad man lavede som spejder i 2021.

Freja, til højre i billedet, og Ida har været spejdere i et år i DDS Lyngspejderne i Køge
Veninderne Freja, til højre i billedet, og Ida har været spejdere i et år i DDS Lyngspejderne i Køge, var med til at fortælle om at være spejder.

Turen gik videre til kulturtorvet hvor der var kims-leg, hvor politikerne mirakuløst kunne huske flere ting end der egentlig var, mens de unge spejdere kunne løse opgaven. Sidste tur var til Køge Kyst, hvor man skulle kaste bolde til hinanden mens man sad på en hoppebold. Det var slet ikke let.

Vil gerne bidrage
Turen sluttede i Tidsrummet på Køge Kyst, hvor der var kaffe og flødeboller.

Spejderne havde her forberedt nogle spørgsmål til politikerne og kandidaterne, som omhandlede hvordan de kan bidrage og tænkes ind i de udfordringer som Køge Kommune møder. Spejdere er ikke idræt og ikke rigtig kultur, men er noget helt for sig selv og derfor falder de lidt ud af det område hvor de hører under, nemlig Kultur- og Idrætsudvalget.

De føler sig overset af politikerne og de gange de har henvendt sig med initiativer, hvor de kunne bidrage med løsninger for kommunen, har det endt i ingenting, og ofte får de ikke engang et svar retur. Når det er sket tilstrækkelig mange gange, er de forskellige grupper stoppet med at henvende sig.
Spejderne vil nemlig rigtig gerne inddrages og bidrage med løsninger på de udfordringer, som Køge Kommune står med.

Sidste post var en debat om spedernes fremstrakte hånd til politikerne og hvordan de kan inddrages i nærmiljø og i kommunalt regi.
Sidste post var en debat om spedernes fremstrakte hånd til politikerne og hvordan de kan inddrages i nærmiljø og i kommunalt regi.

Det var for flere af de deltagende politikere en øjenåbner, for der kom i den efterfølgende debat flere forslag til hvordan de kunne gøre brug af hinanden.

Spejdernes hytter ligger ofte i yderkanterne af byerne, da de helst vil være i nærheden af naturen. De er derfor også eksponeret for hærværk og indbrud, da hærværksmænd her kan operere uden den store chance for at blive opdaget. Dette voksende problem er til stor irritation og ærgrelse for spejderne.

De efterlyste løsninger hos politikerne, der gerne vil se på hvad det smarteste vil være for at løse dette voksende problem.

DDS Lyngspejderne i Køge har 50 års jubilæum den 1. oktober. Dette vil blive markeret på dagen kl. 17.00.
Deres hytte ligger med indgang fra Lille Lyngvej i Køge Nord.

FAKTA
Med til arrangementet var repræsentanter fra følgende partier:
Konservative Folkeparti
Enhedslisten
Socialistisk Folkeparti
Socialdemokratiet
Dansk Folkeparti
Radikale Venstre
Liberal Alliance

Der er flere billeder fra turen i galleriet herunder.