Liberal Alliance og Nye Borgerlige indgår valgforbund i Køge Kommune.

KV21

Liberal Alliance og Nye Borgerlige indgår valgforbund

Onsdag 29. september 2021 kl: 12:56 af: Hverdagsnyt.dk

Liberal Alliance og Nye Borgerlige var i valgforbund ved KV17, hvor valgforbundet kastede et mandat af sig som tilfaldt Liberal Alliance, de to partier indgår nu et nyt valgforbund op til KV21 i Køge Kommune.

Det er et fornuftsægteskab som bliver indgået mellem Liberal Alliance og Nye Borgerlige i Køge Kommune. Det er en kendt sag, at små partier bliver "spist" af de store hvis de indgår et valgforbund sammen ifølge den d'hondtske metode, og derfor er det en fordel for mindre partier at indgå et valgforbund sammen.

Liberal Alliances spidskandidat Carsten Pedersen udtaler i den forbindelse;

- Liberal Alliance indgår i valgforbund med Nye Borgerlige. Efter at vi har analyseret forskellige scenarier har vi valgt at forlade valgforbundet med De Radikale og det Konservative Folkeparti, for i stedet at indgå i valgforbund med Nye Borgerlige.
Der er vigtigt for os at sikre en liberal stemme i byrådet. Vi indgår derfor i et rent teknisk valgforbund med Nye Borgerlige og på den måde sikrer vi med en god sandsynlighed, at der i byrådet er nogle til at holde de store partier op på at skatteborgernes penge skal bruges med omtanke, og at der skal fokus på mennesket frem for systemet.

Martin Knudsen, spidskandidat for Nye Borgerlige op til den kommende kommunalvalg i november udtaler:

- Det er med stor glæde, at jeg som repræsentant og spidskandidat for Nye Borgerlige i Køge kan konstatere, at vi nu har indgået et teknisk valgforbund med Liberal Alliance.
Vi har dermed vinket farvel til det valgforbund, som vi i begyndelsen af året indgik med Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.
Vi takker i den forbindelse borgmesterkandidaten for Venstre, Ken Kristensen, for hans store arbejde for at samle den blå blok, så vi igen kan få en blå Borgmester på rådhuset i Køge.

Valgforbundet med LA sker som et resultat af den fordelingsnøgle, der i dag anvendes, når partiernes overskydende stemmer fordeles til de andre partier i valgforbundet. En fordelingsnøgle, som i meget høj grad tilgodeser de store partier og forfordeler de små.
Hvis stemmerne blev fordelt uden denne fordelingsnøgle, men helt simpelt fordelt ligeligt mellem de resterende partier i valgforbundet, ville Nye Borgerlige i 2017 have fået 14 byrådssæder i stedet for det ene, som vi fik med Mette Thiesen i Nordsjælland.
Som parti, uden for byrådet, er det uhyre vigtigt, at vi vinder et sæde eller to, så vi fremover kan gøre vores politik gældende på kommunalt plan i Køge kommune.

Vi har fra start bejlet til LA, som vi også var i valgforbund med i 2017. Vi takker for samarbejdet og håber på et godt resultat til november.