Nogle gange fortæller ansigterne alt når en fodboldspiller forlader banen. Det er ikke svært at se Eddi Gomes og Joachim Rothmann ikke vandt.

HB Køge

En dans på stedet

Fredag 22. oktober 2021 kl: 23:37 af: Rolf Larsen

I lørdags vinder HB Køge en flot sejr over Nykøbing FC. Optimismen boblede for nu skulle der gerne komme en god stime. Hvidovre stod for tur i aften, men svanerne evnede ikke at sætte sig på spillet, og værterne ville det lige en tand mere. Et nederlag efter en sejr, kan man ikke kalde en stime. Det er som at gå et skridt frem og et skridt tilbage.
Det er ganske hyggeligt at danse på stedet, men hvorfor ikke udnytte hele dansegulvet?

HB Køge måtte stille op uden Mathias Nielsen i forsvaret. Han skrev sig ind på tabslisten i lørdags, og kommer ikke i kamp mere i efteråret. Målscoren fra i lørdags William Madsen var heller ikke klar, så efterhånden bliver bænken fyldt med spillere fra talentholdene. Ligesom i slutspillet i sidste sæson.

Med Mathias Nielsen ude blev der igen plads til anfører Eddi Gomes, som fik Nemanja Cavnic som makker i midterforsvaret. Frank Assinki fik pladsen som højre back. Det har virkelig været svært at finde den rigtige løsning på den plads siden Mark Gundelach stoppede. Nicholas Marfelt tog venstre backen. Hvad blev der egentlig af Max Sauer? En kamp med et grotesk selvmål, var det nok til at være ude for resten af sæsonen?

Hvidovre satte sig på spillet fra starten og var lige den halve meter hurtigere, og formåede med en bundsolid bagkæde at holde HB Køge fra blot at besøge målfeltet. Det var yderst sjældent svanerne fik lov til at lave indlæg ind til spidsen Joachim Rothmann i første halvleg.

HB Køge havde nok at gøre med at holde de rødblusede fra at komme bagom deres kæde. Det gjorde de alligevel ganske tit. Spillet foregik for det mest på HB Køges banehalvdel, og hele tiden var Hvidovre lidt hurtigere i spilopfattelse.
HB Køge havde ingen (nul) chancer i første halvleg Ikke så meget som et blokeret skud blev det til.

Man skulle ikke tro det var muligt, at nogen kan score på hovedstød med Cavnic og Gomes i midterforsvaret. De to hovedstødsspecialister var dog trukket væk fra midten af to andre spillere, og med Kim Aabech på banen er det altid farligt. Fra venstre finder han med en sukkerbold Tobias Thomsen, som stod sammen med Nicholas Marfelt og han fik nærmest snoet sig rundt om ham, og header bolden ind ved nærmeste stolpe uden chance for Oskar Snorre.
Det skulle nok ikke lige have været Marfelt som skulle dække ham op.

Fik jeg nævnt Tobias Thomsen har spillet for HB Køge og endda scoret i Superligaen for klubben?

I den råkolde oktober aften var det ikke hammer sjovt for spillerne at indkassere, da kampen allerede lugtede af at Hvidovre ville presse på, men HB Køge hele kampen fik raget kastanjerne ud af ilden og liste hjem med det ene point via en nul-løsning.

Det skulle blive værre. Målet faldt efter 24 minutter og kun ni minutter efter måtte Marko Stamenic forlade banen, med hvad der lignede en fiberskade i det ene baglår.
Ak, sundhedssektoren i HB Køge har travle tider i denne sæson.

Et vist pres
HB Køge var presset til at komme længere frem på banen i 2. halvleg. Hvidovre ville det dog anderledes og er et irriterende hold at spille imod, for de vil rigtig gerne være spilstyrende og i boldbesiddelse. Det lykkedes dog HB Køge med Mike Jensen og Casper Jørgensen som omdrejningspunkter at få kæmpet sig ind i kampen efter ca. 20 minutter hvor HB Køge havde en lille opblussen.

For efter 64 minutter satte Daniel Agger Effiong Nsungusi på banen i stedet for Marius Elvius, og det var et godt skifte. Nu var der en spiller som Hvidovre spillerne for alvor slog sig på, og han er altid farlige på indlæg. Joachim Rothmann blev flyttet ud på venstre fløj.

Nu kom Pierre Larsen til baglinjen og lagde fine indlæg ind, som Hvidovre forsvaret dog fik ekspederet væk hver gang, ligesom Joachim Rothmann viste sig ganske farlige fra venstrefløjen. Rothmann havde efter 68 minutter HB Køges største chance, men hans forsøg som var halvt et indlæg og halvt et skud, røg forbi stolpen. Pierre Larsen var klar til at sparke indlægget ind - hvis det var ment som et sådan - men Rothmann er fuldblodsangriber og lugter mål hvis han kan se rammen.

Efter den opblussen på en tyve minutters tid overtog Hvidovre igen kampen, og beholdt bolden over længere tid på HB Køges banehalvdel, og så er det som bekendt umådeligt svært at score.

HB Køge tabte sæsonens anden kamp hjemme til Hvidovre med 0-3, og taber så kun 0-1 i aften på Hvidovre Stadion. Det kan man sige er en slags fremgang, men når solen står op i morgen, er facit at Hvidovre har taget alle seks point der var at spille om mod HB Køge. Hvidovre var en af de klubber HB Køge skulle holde bag sig, hvis ambitionen om at slutte i top 6 også skal være realistisk.
Nu bliver det svært at komme forbi dem.

Det var på Hvidovre Stadion HB Køge sikre sig placeringen som nummer 6 efter grundspillet i sidste sæson ved at spille 0-0. Det gjorde de så ikke i denne sæson, og det kan godt blive vitale tre point som blev smidt i den indigo sorte aftenhimmel i forstaden vest for København.

Der kommer flere billeder fra kampen lørdag.


FAKTA

Hvidovre IF - HB Køge 1-0 (1-0)
24. 1-0 Tobias Thomsen

Oskar Snorre
Nicholas Marfelt (64. Daniel Thøgersen)
Nemanja Cavnic
Eddi Gomes
Frank Assinki
Marko Stamenic (33. Casper Jørgensen)
Pierre Larsen
Marius Elvius (64. Effiong Nsungusi jnr.)
Mike Jensen
Emilio Simonsen
Joachim Rothmann

Tilskuere: 1.019.