Nemanja Cavnic kvitterer for Pierre Larsens flotte hjørnespark og pander bolden i mål via overliggeren.

Fru Fortuna med HB Køge

Mandag 1. november 2021 kl: 23:37 af: Rolf Larsen

HB Køge vandt første kamp med Daniel Agger ved roret 2-0 ude over AC Horsens. Det gav pludselig enorme forventninger, men i takt med at der røg en til to spillere ud med skader i hver kamp, kunne de slet ikke indfries. I aften gæstede AC Horsens Køge og de måtte tage hjem med et - 0-2 nederlag. Den tredje sejr i træk for HB Køge på hjemmebane.

Trænerteamet havde rystet posen godt op til dagens opgør, i forhold til den noget skuffende indsats som holdet præsterede mod Hvidovre IF, som vandt 1-0. I forhold til startopstillingen i den kamp var Marko Stamenic (skadet), Marius Elvius og Frank Assinko ude, og ind i stedet for dem var Oscar Buch klar igen efter måneder ude med en skade, Daniel Thøgersen sat på venstre back, Casper Jørgensen var tilbage på midten og Effiong Nsungusi var sat på toppen, og skubbede Joachim Rothmann på venstre fløj. Nogle ændringer var nødvendige, andre for at få nyt blod ind på holdet.

Det var også HB Køge som satte sig på spillet fra starten. Svanerne ville det lige en tand mere, og bød jyderne op til dans, der i øvrigt stille og roligt er gået forbi HB Køge i rækken, og befinder sig på den rigtige side af slutspilsstregen.

Marius Elvius har evnen som Jesper Olsen at sno sig igenne et kompakt forsvar. Her var han lige ved.

Allerede efter fem minutter lagde Pierre Larsen en sukkerbold fra egen banehalvdel op til venstre side hvor Joachim Rothmann får fat i bolden. Han løber blindt ned mod baglinjen, vender om, og lægger den tilbage til Effiong Nsungusi, som hamrer den ind i målet med en hård Jon Dahl inderside.
Det var nærmest tre mod seks, og de tre kunne score et mål. Det var baskemig flot.

Langsomt fik AC Horsens ædt sig ind i opgøret og producerede chancer som godt kunne gå i mål. Det var dog en af de magiske aftener hvor modstanderne kunne komme med hvad som helst, men HB Køges mål var som forhekset. Selv da jyderne ramte indersiden af stolpen og bolden bouncede tilbage i ryggen på en liggende Oscar Snorre, jamen så gik den ikke i mål, men sneg sig rundt om stolpen til hjørne.

HB Køge holdt føringen til pausen.

Mønsteret det samme
Efter pausen måtte trænerteamet igen justere holdet. Ud gik en knæskadet Emilio Simonsen, lad os håbe det bare var slaget knæ mod knæ, og han er klar igen til næste kamp, og en helt og aldeles anonym Oscar Buch. Han skal lige i kamptræning igen.
Ind kom ungdommen i Jesper Seehusen og Marius Elvius. Dejligt at vise de unge den tillid.

Det var stadig jyderne som, når de nu skulle tage over Storebælt en mandag aften, også vil have noget med hjem, så turen ikke var helt forgæves. Snorre havde dog sat et usynligt kyskhedsbælte for målet, som forblev umuligt at få bolden sparket ind i for "den gule fare".

Alexander Ludwig og Effiong Nsungusi havde mange dueller i løbet af kampen. Ludwig vandt klart de fleste. I øvrigt spillede Alexaner Ludsig i HB Køge fra 2014 til 2017.

Svanerne virkede hele tiden farlige når de fik bolden og orkestrerede angreb mod de gules mål. Det er en ny udvikling der er sket i denne sæson.
Mike Jensen kunne matche jyderne fysisk, og har også evnen til at lægge den næstsidste eller tredjesidste aflevering før et mål. Casper Jørgensen er til gengæld også ved at udvikle sig til en spiller som både kan tackle og kan lægge en flot aflevering. Trods hans unge alder fylder han rigtig meget på midten sammen med Mike Jensen.

HB Køge holdet havde sat sig i pindsvine opstillingen og organisationen blev bedre og bedre som kampen skred frem.
Daniel Thøgersen fandt med en lang følt aflevering Effiong Nsungusi helt modsat i feltet. Han firstimede den imidlertid i sidenettet. Det havde ellers været et flot mål. Nsungusi ser ud som om han har tabt 3-4 kilo og virkede lettere og hurtigere i kampen, hvor han for første gang længe spillede 90 minutter.

Effiong Nsungusi sparker desværre dette gode indlæg fra Daniel Thøgersen i sidenettet.

Efter 71 minutter fik HB Køge et hjørnespark som Pierre Larsen lagde direkte ind i panden til Nemanja Cavnic som hopper op og header den ind. Aldeles uden chance for målmand Matej Dalac.
Det er sjældent Cavnic scorer, men lad os da håbe han kommer ind i en stime. Når han kan heade bolden væk i forsvaret, kan han også heade den i kassen hos modstanderne.

HB Køge holdt stand de sidste 18 minutter, selvom AC Horsens havde chancerne, så var det en magisk november aften på Capelli Sport Stadion i Køge.

Nu er holdet i baghjulet på Nykøbing FC og kan med en koncentreret indsats godt blive blandt de seks bedste igen.

Der kommer flere billeder i galleriet i morgen fra kampen.