Ved sidste fernisering i 2019 var Paul Becketts enke til stede i Borup Kulturhus. Her fotograferet med Ulrikke Neergaard direktør på KØS.

Skovbo Kunstforening

Årets første udstilling

Mandag 24. januar 2022 kl: 21:02 af: Rolf Larsen

Den lokale kunstforening nærmest sprudler af glæde over igen at få lov til at udstille. Denne gang er det igen værker af Paul Beckett som Skovbo Kunstforening lægger ud med. Han var sidst udstillet i Borup i 2019.

Udstillingen hedder "Rejseakvareller" af kunstneren Paul Beckett.

Billedkunstneren Paul Beckett (1922-1994) var søn af en forretningsmand, men havde ikke selv nogen lyst til at fortsætte i det spor.
Han fik sin uddannelse på Kunstakademiets i København samt på Freskosko-len, som den sidste elev på denne skole.

Værk af Paul Beckett

Paul Beckett udstillede nødigt mens han levede, men han har efterladt sig en stor produktion af især tegninger, akvareller og fresker.

Herudover var Paul Beckett en dygtig portrætmaler og landskabsmaler. Værkerne på denne udstilling viser en talentfuld kunstner med humor, menneskekundskab, et åbent, nysgerrigt blik og kærlighed til livet.

Mange af Paul Becketts billeder er i sarte pastel farver

Ægteparret Paul og Beatrice Beckett
De rejste meget og her var værker på papir klart den mest praktiske arbejdsform. Kunstneren hustru Beatrice Beckett har foretaget udvælgelsen og skabt denne omfattende udstilling blandt Poul Becketts mange tegninger og akvareller.
Her ses motiver fra rejserne til det meste af verden igennem mere end halvtreds år.

Refugiet Fundacion Valparaiso
Ægteparret flyttede til Andalusien i 1962, hvor Paul Beckett boede til sin død. Han er begravet i en lille park ved refugiet Fundacion Valparaiso, som parret etablerede og indrettede tæt på deres hjem i Mojacar, Anda-lusien.

Refugiet er internationalt og kunstnere der repræsenterer maleri, musik, lyrik, teater kan ansøge om ophold i to til fire uger.

FAKTA
Traditionen tro vil Skovbo Kunstforening, ved årets første udstilling, fejre nytåret med “bobler”, kransekage og dejlig musik.
Fernisering finder sted søndag den 30. januar fra kl. 14-16 i Borup Kulturhus, hvor forfatteren Ole Villadsen fra Refugiet Fundacion Valparaiso, Andalusien, vil fortælle og tage os med på rejserne i Paul Becketts akvareller.

Udstillingen kan ses alle lørdage og søndage eller efter aftale frem til og med 13. marts.
Skovbo Kunstforening håber mange kommer forbi, så vi kan sige godt nytår til hinanden.

Fri entré