Billedet viser et luftkastel. Du kan selv bestemme hvad det er du ser. Måske kan du se Erhvervsforum Sjælland?

Hverdagsnyt mener

Erhvervsforum Sjælland blev et luftkastel

Lørdag 9. april 2022 kl: 10:23 af: Rolf Larsen

Et enkelt sponsorat. Ingen hjemmeside, ingen formand, ingen aktiviteter. Erhvervsforum Sjælland ser ud at forblive et luftkastel oprettet til lejligheden for måske at vise at erhvervslivet stod bag Ken Kristensen, da han holdt foredrag i Borup Kino 31. oktober 2021. Siden har der ingen aktivitet været.

Et luftkastel defineres som værende en urealistisk plan eller et håb for fremtiden. Andre vil kalde det overmod eller et forsøg på at få andre til at ”sluge noget råt”.

Sådan er det med Erhvervsforum Sjælland. Det dukkede op ud af ingenting som sponsor for Ken Kristensens foredrag om hans liv i Borup Kino den 31. oktober.
Hvis du har fået ”Viggo Fischer” syndrom om sagen, kan du læse om det her og her.

Her på redaktionen husker vi imidlertid som en elefant. Da vi skrev om episoden sidst, fik vi en enkelt mail, hvor det mest interessante var denne linje:
”Lige nu er foreningen under etablering og når vi når lidt længere frem vil jeg meget gerne have lov til at vende tilbage til dig”

Den mail modtog redaktionen den 3. november 2021. Nu kan man jo dvæle lidt ved formuleringen ”lidt længere frem”. Længere frem kan være et godt stykke tid ude i fremtiden. Når man så bruger sig tid til at skrive ”lidt længere frem” må det betyde at det trods alt ikke er ”et godt stykke ude i fremtiden”. Nok nærmere nutid end fremtiden. Det tidspunkt er for længst passeret.

Det ville også være fjollet at vente flere måneder med at komme med aktiviteter når man nu allerede har smidt reklamepenge i at promovere Ken Kristensen. Man skal vel holde sit navn varmt.

Nuvel, landet var stadig underlagt restriktioner grundet Corona Pandemien, og KV21 valgkampen kørte på sit højeste, men alt dette må talsmanden, og eneste navngivne person, bag foreningen Mette Holmgaard, fundet ved at søge på CVR nummeret til Erhvervsforum Sjælland”, have været klar over da de sponsorerede Ken Kristensens foredrag i Borup Kino, og gjorde det muligt for alle at komme gratis ind.

Betingelserne var svære, men så kunne man jo bruge tiden til at etablere foreningen med en formand, købe og etablere en hjemmeside, smide nogle flere teasere rundt eller på anden måde komme frem med hvad intentionerne er med foreningen.

Ikke at svare er også et svar
I januar begyndte redaktionen at sende forespørgsler pr. mail ud til både Ken Kristensen, Venstre i Køge og to gange til Mette Holmgaard, om vi snart kunne forvente Erhvervsforum Sjælland blev etableret, men der har været larmende tavshed. Ingenting. Zip.

Eneste lille reaktion er fra Ken Kristensen som skriver i en mail den 11. januar at:
(…) ”I forhold til spørgsmål omkring Erhvervsforum Sjælland er jeg ikke blevet kontaktet siden.”
Det var jo meningen, bekræftet af Venstre i Køge, at foreningen skulle stå bag flere foredrag med Ken Kristensen i tiden efter den 31. oktober. Redaktionen bekendt har der ikke været et eneste. Med eller uden ”Erhvervsforum Sjælland” som sponsor.

Musketereden i trianglen ”Erhvervsforum Sjælland-Venstre i Køge-Ken Kristensen” er at jo mindre man siger jo bedre er det. Man vil tysse sagen ned.
Det er også en måde at gøre det på, men det virker faktisk ikke særlig godt. Spørg en hvilken som helst spindoktor. Det duer ikke mere i dagens Danmark.

En simpel måde at svare på kunne være ”Vi har opgivet projektet”. Ikke engang det. Det havde dog sikkert også medført et par spørgsmål eller fem retur. Så altså; Tys sagen ned. Få det til at gå væk.

Et gæt på at det næste man hører om ”Erhvervsforum Sjælland” er at CVR nummeret opgives.
Indtil det sker, vil foreningen være et luftkastel.

Det store spørgsmål vi aldrig får svar på, er hvorfor de dog pludselig, som åbenbart en engangsforestilling, sponsorerede et foredrag holdt af Ken Kristensen i Borup Kino?

Rolf Larsen
Ansvarshavende redaktør