Vandkunsten fra dengang det virkede i 2015. Dog er det rent drikkevand som løb i den, og det har givet kommunen en stor udgift.

Borup

En vandkunst uden vand

Mandag 11. april 2022 kl: 19:37 af: Rolf Larsen

Hvad er en cykel uden en kæde? En vindmølle uden vind eller flagstang uden flag. Det er jo som om der mangler noget, og borgerne i Borup må vænne sig til at se på en vandkunst uden vand i måske mange år fremover, da politikerne i Teknik- og Ejendomsudvalget mener udgiften er alt for høj til at holde vand i vandkunsten.

Vandkunsten i Møllelundsparken i Borup har navnet "Vandets skillelinje i himmelrus" har efterhånden været mere tørlagt end gennemvædet med rislende med vand, siden det blev indviet i 2004, som en markering fra Borup Vandværk på det tidspunkt havde leveret vand i 100 år til Borups borgere.

Vandet, der har rislet i vandkunsten, har været rent drikkevand, og det har givet forvaltningen for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune en uforholdsmæssig stor udgift, ligesom de mener det er en uhensigtsmæssig brug af rent drikkevand.

Forvaltningen havde derfor sat det på som et punkt på dagsordenen ved sidste udvalgsmøde den 7. april, hvor de indstillede til politikerne at vandet i vandkunsten forblev lukket grundet det store forbrug af rent drikkevand, men også fordi teknikken i vandkunsten nærmest dagligt behøver tilsyn for at undgå at vandet forsvinder i ”forstøvning og overløb”, som det hedder sig i indstillingen.

Hvad er en vandkunst uden vand?
Forvaltningen har endvidere undersøgt hvad en udskiftning af den tekniske installation koster. De har modtaget en overslagspris på kr. 600.000, men derudover skal der også afsættes et mindre beløb til endnu en reparation af fliser og lys i vandkunsten.

Disse midler har forvaltningen ikke i det nuværende budget, og derfor er indstillingen at vandkunsten skal forblive tør indtil videre, som politikerne i udvalget valgte at tilslutte sig.

Forvaltningen har endvidere bedt udvalget om at vurdere om udgiften skal prioriteres i et kommende anlægsbudget.

Hverdagsnyt følger op på om dette sker. Indtil da vil vandkunsten forblive tør.



FAKTA
Du kan læse om beslutningen her