HB Køge spillerne lykønsker Jacob Trenskow med hans scoring til 1-1.

HB Køge

Endte som det skulle

Søndag 29. maj 2022 kl: 13:58 af: Rolf Larsen

Der var aldrig optræk til at HB Køge skulle miste førstepladsen blandt de næstbedste da de på hjemmebane spillede mod Hobro IK. Hvis den skulle glide dem af hænde, skulle Hobro vinde 4-0, og det troede de vel ikke engang selv på.
Alligevel stod man tilbage med en lunken fornemmelse, da HB Køge kun kunne få et point ud af opgøret ved at spille 4-4 i en veritabel fodboldfest.

Når det er sidste kamp, er spillerne som regel indstillet på at slutte af med manér. Dertil er det altid rart at slutte med en succesoplevelse. Endelig skyldte spillerne at give Martin Koch Helsted en sejr i hans sidste kamp på topplan, ud over de tre lejespillere som også forlader klubben ved lejemålets ophør.

Jyderne kom dog bedst af sted og bragte sig foran 1-0 efter fire minutter. Man kunne ikke rigtig bebrejde forsvaret det. Det er blot sådan det går ind i mellem, men efter den indledning vendte kampen til hjemmeholdets fordel.

Jacob Trenskow og Pierre Larsen ping-pongede sig igennem jydernes forsvar og Jacob kunne sparke indlægget fra assist kongen over alle, Pierre Larsen, i kassen. Det var blot fem minutter efter jydernes føring.
Pierre Larsen finder lige nøjagtig pladsen mellem benene på Hobro forsvaren og Jacob Trenskow har luret at det vil nok ske ...
... og finder pladsen til at sparke den ind ved nærmeste stolpe. Nemt så det ud.

Efter tyve minutter tog Joachim Rothmann fra venstre fløj selv initiativ og løb på et flot opspil fra Mike Jensen selv langs linjen, skar ind i målfeltet og udplacerede Adrian Kappenberger med et fladt skud ved fjerneste stang. Så førte svanerne. Det blev endnu bedre – eller endnu værre set fra jydernes perspektiv.
Oscar Buch finder Effiong Nsungusi i feltet og fra stort set samme spot som Joachim Rothmann bankede 2-1 ind, scorede han på samme vis til 3-1. Nu havde han jo set hvordan man skulle.

Når Nsungusi ikke har sit hår i en hestehale, ligner han en ung udgave af Jairzinho.

3-1 til hjemmeholdet ved pausen.

Jyden han er stærk og sej
Det gav ro i maven til anden halvleg for de 906 tilskuere som var mødt op til ”the last hurrah” i turneringen.
Jyderne havde mod på livet trods nede med to da anden halvleg startede, og de pressede spillet op på HB Køges banehalvdel, og spillede sig også frem til rimelige tilbud, men Frederik Mehder stod hvor han skulle.

Da så Oscar Buch efter 63 minutter tog chancen 2-3 meter udenfor straffesparksfeltet (mon ikke den snittede Simon Jakobsen undervejs mod mål?) og bragte svanerne foran 4-1, burde man med rimelighed forvente at et tophold kunne spille kampen til ende uden at smide den føring.

Jyden han er stærk og sej, som Steen Steensen Blicher påstod i hans sang, og Hobro havde også behov for at slutte af med en succesoplevelse. De blev ved med at tro på det og den slags får som regel et boost når man så også får resultater ud af anstrengelserne. Det gjorde de efter 71 minutter til 2-4, og bare fire minutter senere gjorde de det igen, og så var kampen ellers åben igen.

Martin Koch spillede lørdags sin sidste kamp på topplan.
Martin Koch Helsted, alle tiders topscorer for HB Køge, har været skadet siden sæsonens første kamp, hvor han blev taget ud efter 12 minutter. Lørdag var han udtaget igen og fik de sidste fem minutter af kampen. Han fik dog ikke scoret det forløsende sejrsmål.

Jyderne sværmede om HB Køge målet som irriterende hvepse om en våd sukkerknald på et havebord, og det var bestemt ikke en stille dag på kontoret for Frederik Mehder i HB Køge målet.
To minutter før tid kom udligningen da også da Justin Shaibu, som for år tilbage spillede for HB Køge, tog chancen på en halv chance i feltet og via Mathias Nielsens ben gik bolden i mål.
Stor jubel blandt jyderne og tilsvarende ærgrelse hos svanerne.

HB Køge endte som vinder af puljen blandt de næstbedste, mens Hobro stadig er en del af rækken til næste sæson. De to hold har mødt hinanden fire gange i denne sæson og ikke en gang i de fire forsøg er det lykkedes at hente en sejr. Tre uafgjorte og en Hobro sejr blev det samlede resultat, men HB Køge endte foran jyderne i rækken. Omvendt kan man argumentere for at havde HB Køge blot fået et point mere i de to første kampe, havde holdet spillet blandt de bedste i slutspillet og ikke de næstbedste.