Der er nu vedtaget regelsæt for ophold ved bl.a. Kimmerslev Sø. Det er fremover ikke tilladt at spille musik.

Borup

Regelsæt for ophold

Mandag 6. juni 2022 kl: 10:05 af: Rolf Larsen

På seneste kommunalbestyrelsesmøde i Køge Kommune blev der vedtaget et regelsæt for ophold i offentlige parker og badestrande. Dette ordensreglement gælder også Møllelundsparken, badestedet ved Kimmerslev Sø, Badesøen på Dyndet og skaterbanen ved Borup Skole.

På forårets sidste dag vedtog kommunalbestyrelsen i Køge Kommune et ordensreglement for ophold i offentlige parker, men dog ikke udelukkende begrænset til det, i Køge Kommune. Det vil sige lige inden sommersæsonen for alvor er startet.

Det er mest med henblik på at begrænse brugen af musik disse steder at regelsættet er indført. Borgmester Marie Stærke udtaler;
- Vi er mange, der holder meget af at komme i vores parker og på de grønne områder. Og når vi er mange sammen, må vi tage hensyn til hinanden. Jeg kan godt forstå, at unge gerne vil spille musik, og det kan de gøre dæmpet fra en mobiltelefon eller en medbragt guitar. Men højtalere hører bare ikke hjemme i en park eller på arealer, hvor alle skal kunne nyde de grønne omgivelser.

Konkret betyder det at det ikke er tilladt at spille musik med en medbragt højttaler, det kan være en soundbox, på noget tidspunkt. Mellem kl. 8.00 og 22.00 må der spilles dæmpet musik, det vil sige den lyd der kan komme ud af en mobiltelefon eller på en medbragt guitar.

Der er dog mulighed for at søge om dispensation for dette, hvis man ansøger om dette hos Køge Kommune.

Reglementet vil blive endeligt vedtaget når Politiet har godkendt det.

FAKTA
Du kan læse mere om vedtagelsen af reglementet her.

Der er navngivet ordensregler for tre steder i Borup. Dem kan du læse Ordensreglement for Skaterbanen, Møllelundsparken og badestedet ved Kimmerslev Sø.
Ordensreglement for Skaterbanen, Møllelundsparken og badestedet ved Kimmerslev Sø.

Du kan læse om hvad der kan ske hvis reglementet overtrædes her.
I yderste fald kan gentagne tilfælde af overtrædelse af reglementet betyde bortvisning.

Det kunne også være fint hvis Køge Kommune sørger for at stave højttaler med to t'er, i stedet for kun et når det endelige skilt skal trykkes og sættes op.
Det er korrekt at stave på begge måder, men stavemåden med et t, kom kun fordi Dansk Sprognævn ikke orkede at rette det mere. Det er en højt taler og ikke en høj taler.