Formanden for IF Frem Bjæverskov Heidi Pedersen er ikke bleg for at kaste sig ud i nye aktiviteter. Rulleskøjter kunne godt være næste på listen.

Bjæverskov

En lille smule halvnervøs

Søndag 19. juni 2022 kl: 22:35 af: Rolf Larsen

IF Frem Bjæverskov havde engageret hele foreningen, vejret spillede med og dem der var til stede på idrætsforeningens mange faciliteter fik virkelig en dag ud af det, da der lørdag var Midsommer Fest med et hav af aktiviteter, som de mange foreninger under paraplyen IF Frem viste frem.
Udover at vise hvad de kan i Frem Bjæverskov, var der også en anden tanke med at lokke hele lokalsamfundet til.

- En af grundene til vi gør det her er at jeg mægtig gerne vil prøve at finde noget som vil fange unge. Lige om lidt er der sommerferie, og der er ingen klub her i Bjæverskov, så kan de unge kommer til idrætsforeningen hvor de kan hænge ud på den positive måde.

Alt dette siger formanden for IF Frem Bjæverskov Heidi Pedersen, mens hun er ved at iføre sig udstyr til for første gang at løbe på rulleskøjter siden hun var 14. Det var rimelig svært at finde størrelse 40 blandt de mange rulleskøjter og da hun først fandt et par, var de alt for små. Hun skulle helt op i en størrelse 42 før hun fandt et par der passede. Hun har selv været inde hos Rullesport Danmark og lånt alt udstyret.

Man skal finde sin indre ro og balance. Når man har det, kan man hurtigt lære at stå på rulleskøjter. Som alt andet kommer det an på hvor meget man træner.
Man skal finde sin indre ro og balance. Når man har det, kan man hurtigt lære at stå på rulleskøjter. Som alt andet kommer det an på hvor meget man træner.

- Jeg kan lige så godt sige det som det er; jeg er en lille smule halvnervøs, tilføjer hun med et smil, mens hun spændte albue- og knæbeskyttere og tilføjer;
- Jeg har ikke stået på rulle skøjter siden jeg var 14.

IF Frem Bjæverskov havde inviteret hele byen med opland, til at komme til deres Midsommer Fest lørdag den 18. juni, hvor der var noget for enhver smag, unge og ældre, og mange idrætsgrenene i Frem Bjæverskov viste hvad de havde at byde på.

Heidi er ved at være klar. Vejret viste sig fra sin flotteste side, selvom det var varmt han bemærkningen ”positive måde” i sommervejret og den måtte uddybes:

- Når jeg siger den positive måde, så mener jeg at de unge kan komme her i Frem og finde nogle sunde interesser som de kan dyrke sammen. På den måde kan der måske komme flere til, og det kan på mange måder ende rigtig godt og sundt for alle.

- Det er derfor vi viser i dag hvad det er vi kan her i idrætsforeningen. Det er første gang vi prøver det og jeg håber det kan blive en tradition. Vi har også fået spejderne med, hvor man kan bage snobrød hvis alt det med idræt ikke lige er noget for en.

Hun er efterhånden blevet klar og kan for første gang rulle ud til Martin Hegelund som straks griber hendes hånd og roligt forklarer hende hvordan man kommer frem.

- Når man skal lære at stå på rulleskøjter, gælder det først og fremmest om at finde sin egen indre ro og balance, siger Martin stille og roligt. Heidi er med.

Martin har prøvet det før, og lader Heidi stille og roligt finde sin egen måde at komme frem på. Hurtigt går det ikke, men det kan man tids nok lære. Heidi er ikke bange for at prøve nye ting af. Hun har i forvejen gymnastikholdet ”Jump for Fun” i IF Frem Bjæverskov som er for unge med udfordringer. Så spiller hun padletennis – ”for det er bare så sjovt” – og så dyrker hun fitness for sin egen skyld.

Heidi Pedersen fandt roen og løb en tur rundt om hallen. Selvom hun er engageret i tre andre foreninger i IF Frem, kan rulleskøjter godt blive den næste.
Heidi Pedersen fandt roen og løb en tur rundt om hallen. Selvom hun er engageret i tre andre foreninger i IF Frem, kan rulleskøjter godt blive den næste.

Hvad så med de rulleskøjter, Heidi?
- Det er virkelig sjovt siger hun. Det er sagtens noget jeg kan finde på at blive ved med. En af mine gymnaster sagde til mig en dag hvornår jeg har tænkt mig at blive voksen, og det bliver jeg nok aldrig, slutter Heidi og slår en latter op.

Heidi Pedersen nåede at løbe en tur rundt om hallen og det kunne man se på hende hun ikke var så lidt stolt af.

Læs mere i morgen hvor vi skriver om et helt nyt tiltag i Frem Bjæverskov. Noget der ikke er helt så konditionskrævende, men stadig kræver en vis fysik, og ikke mindst kan dyrkes af både kvinder og mænd sammen.