For Fuglsang var det endnu en pressekonference med spørgsmål der skulle besvares. En del af jobbet.

Tour de France

Fuglsang kører for etapesejre

Torsdag 30. juni 2022 kl: 23:37 af: Rolf Larsen

Torsdag fortsatte pressekonferencerne for de enkelte cykelhold. Min debut var hos Lotto Soudal onsdag, hvor spørgsmålene ikke var så sprøde som havrefras, men mere bløde og forudsigelige som en velkendt sang. Jeg så frem til et pressemøde med lidt mere glød og spændstighed hos Israel Premier Tech Team.
Det kom der ikke helt.

Stor ros til holdet for at de tør møde fysisk op. Frygten for at få Corona så tæt på starten er overvældende. Næsten alle andre hold har elektroniske pressemøder for at undgå at blive smittet.
Det er ikke lige min kop te.

Israel Premier Tech er bedre kendt som det hold hvor først og fremmest den danske veteran Jakob Fuglsang, men også Chris Froome kører for.
Live er rytterne i 3D.
At få Jakob Fuglsang på tomands hånd er ikke engang noget TV2 fik lov til at på dette pressemøde.
At få Jakob Fuglsang på tomands hånd er ikke engang noget TV2 fik lov til at på dette pressemøde. Sulten i øjnene er der stadig hos Jakob Fuglsang. Han er ikke færdig med at cykle. Han er hvad bokseverdenen ville betegne som en "journey-man".

De danske journalister ved pressekonferencen spurgte naturligvis ind til Fuglsang og hans chancer i løbet, da den stramme styring i panelet blev sluppet, og man fik rytterne på om ikke to-mands hånd så ti mands hånd.

Chris Froome og Michael Woods levede sig eget liv blandt de internationale journalister. Det var Fuglsang som var i fokus. Det vidste Israel Premier Tech også.

Nej, han kører ikke for klassementet. Omvendt vil dog ikke sætte tid til med vilje.
Det er etaperne i Tourens anden uge der er hans chance.
Nej, han har ikke udset sig nogen speciel etape (selvom en journalist spurgte ind til det).
Det må dagens form, der afgør hvad der skal ske.
På enkeltstarten i København har han valgt at starte som nogle af de sidste. Det er her de hurtigste tider bliver sat. Har han fået at vide.
Han tror dem.

For danskere er mundbindet noget vi brugte sidste år. Holdene har respekt for den lumske virus der kan dukke op ud af det blå. Mundbind var obligatorisk. Også for gentlemen of the press.
For danskere er mundbindet noget vi brugte sidste år. Holdene har respekt for den lumske virus der kan dukke op ud af det blå. Mundbind var obligatorisk. Også for gentlemen of the press.

Jo, han glad for den enorme energi der var i Tivoli ved præsentationen, og han er stolt over at cykle i sit hjemland. Glæder sig til at cykle i Københavns gader. Jo han har da vist sine holdkammerater noget af byen.
Han havde dog gerne cyklet omkring Silkeborg.
Hans hjemby.

En veteran med sult
Jakob Fuglsang har været i dette game siden han blev professionel i 2009. Han er født i 1985, og er blevet 37 år. Han har i år skrevet tre år med Israel Premier Tech. Det er altså ikke lige om hjørnet han sætter cyklen i skuret. Han er dog nok bevidst om at det bedste han kan gøre nu, er at holde sig på det niveau han er på.
Erfaring kan man ikke købe eller træne sig op til. Det er kun noget som kommer med alderen. Mixet af god form og stor cykelerfaring kan godt give ham et par etapesejre.
En kan dog nok gøre det.

De lettere autentiske konferencelokaler levede op til formålet. Teknikken, lyden og lyset fungerede. Der var hvad der skulle være.
De lettere autentiske konferencelokaler levede op til formålet. Teknikken, lyden og lyset fungerede. Der var hvad der skulle være.

Hans drøm om at vinde touren er nok forpasset. Han er vel det som Jørgen Leth ville kalde løjtnant nu for Chris Froome, der er rytteren der skal satses på i klassementet for det israelske hold.

Fuglsang viste den professionelle høflighed der skulle til. Lidt som den man oplever på hoteller. Venligt og professionelt, men man giver ikke af sig selv. Han svarede beredvilligt på spørgsmålene. Det er hans job. Ikke meget mimik i øjnene. Hans disciplin med mundbindet var stenhård.

Det var kun de enkelte gange han drak det røg ned under hagen. Han drak vand.

Stenhård disciplin er sikkert også den måde han lever sit asketiske liv. Det levner ikke plads til matadormix en lørdag. Alt er styret. Han er i form, 37 og man ser stadig sulten i øjnene. Den værste sult er dog stillet.

Pressemødet er ved at være slut. En dansk Israel Premier Tech ansat peger på uret.
15.21.

Det er seks minutter over tiden. Froome og Woods er væk. Jakob er den sidste.

Han bliver sendt på ud ruten kl. 18.36 som rytter nummer 157 af 178 startende fredag.


FAKTA
Se flere billeder på Instagramprofilen.