Det er Daniel Agger (stående) og Lars Jacobsens anden sæson som trænerduo i HB Køge. Nu skal pilen gerne for alvor pege op.

HB Køge

Ny sæson nyt håb

Lørdag 30. juli 2022 kl: 15:57 af: Rolf Larsen

Forud for sæsonen 2022/2023 har den sportslige ledelse i klubben meldt målsætningen ud. Det er top 6. Det er andet år med Agger/Jacobsen ved roret og der blev satset ganske pænt på spillersiden forud for forrige sæson, men endte med at spille om at undgå nedrykning. Det scenarie skal klubben ikke ud i igen.

Normalt lægger man lidt til forud for hver sæson. Skal HB Køge opfylde målsætningen om at komme i Superligaen indenfor de tre år hvor Daniel Agger foreløbig har skrevet kontrakt for, er det nu klubben skal komme til at snuse til de to øverste pladser i rækken.

I hvert fald er en placering blandt de nederste seks uacceptabel. Det vil den også være for den evigt optimistiske direktør Per Rud, selvom han nok aldrig vil sige det.
I moderne fodbold er der markant udskiftning før hver halvsæson. Ved den første kamp for Daniel Agger i sidste sæson mod AC Horsens på udebane, som HB Køge i øvrigt vandt 2-0, er der fortsat otte af de startende 11 i klubben.

Mike Jensen er også i denne sæson anfører, og det er normalt ikke hans primære opgave at score mål, men han er ofte klar når chancen byder sig. Dog ikke i denne situation hvor målmanden for Fremad Amager er på sin plads.
Mike Jensen er også i denne sæson anfører, og det er normalt ikke hans primære opgave at score mål, men han er ofte klar når chancen byder sig. Dog ikke i denne situation hvor målmanden for Fremad Amager er på sin plads.

Ude er Jon Flanagan, som vel var noget af et dyrt sats, Mathias Nielsen, som hellere vil spille på Færøerne inden karrieren for alvor går på hæld og Nicholas Marfelt som begyndte stærkt, men endte på bænken og nu har været i Brønshøj siden nytår.

Derudover er en af målscorerne i kampen, Marius Elvius, nu i Vejle, mens det desværre også var Martin Koch Helsteds næstsidste kamp. Han fik tolv minutter i den kamp, og fem minutter i den sidste kamp i sæsonen. Det var så den korte version af hans sæson. Det var en hård skæbne for den tidligere så feterede topscorer.

Fodboldbranchen kan være hård.
Inden august vinduet lukkede i 2021, var Joachim Rothmann, Maximillian Sauer og Marko Stamenic kommet til som lejesvende (Stamenic forlængede), men det lykkedes først at hive sejr nummer to i land i ottende forsøg efter åbningssejren i Horsens.

Der var skaden allerede sket og selvom det var snublende tæt på HB Køge alligevel røg i oprykningsspil, så var det nok i den periode de afgørende point blev sat til, med det forsmædelige nederlag på 4-3 ude til upåagtede Jammerbugt FC som det absolutte lavpunkt.

I vinterpausen kom også Luka Racic fra Brentford til, men lige lidt hjalp det. Den økonomiske satsning på nye profilerede spillere rakte sportsligt ikke. Der blev ikke leveret på banen og det må alt andet lige være en skuffelse for den sportslige sektor.

For den lægelige sektor i HB Køge var der rigeligt at se til især i efteråret 2021, hvor rigtig mange spillere var skadede. Kunstgræsset i Køge Idrætspark fik skylden. Det var nedslidt og det var klubbens forklaring på hvorfor så mange spillere sad udenfor.
Det havde kun ligget der i knap tre år, og det er alt for hurtigt det var nedslidt. Køge Kommune, der ellers har måttet skære ned på alt, fandt pengene selvom det var en vanskelig proces.

Siden stadion blev indviet var der nu heller ikke kalkuleret med, at HB Køges kvinder skulle spille så mange kampe på stadion.

Det blev rygtet at klubben ret hurtigt var i kontakt med Køge Kommune om en udskiftning, men en aktindsigtsansøgning om dette, blev meget hurtigt affejet af kommunen, med begrundelsen om at der ikke var noget at udlevere.
Det må derfor have været politisk der var kontakt, uden administrationen var indblandet. Banen blev udskiftet i sommerpausen og hvis der spillere som bliver skadet, er det nu svært at give banen grunden.

Hvad så nu?
Desværre lykkedes det ikke at forlænge med Marko Stamenic, som nu er i tilbage i moderskibet FCK, hvor han har fået sin sæsondebut, og derfor er låst. Racic vil også forfølge sin chance i Brentford, men Premier League vil det nok ikke blive til i denne sæson. Det er sandsynligt at ”The bees” igen lejer ham ud, men denne gang vil de nok udfordre ham på en højere hylde end det HB Køge kan tilbyde.

Det er til gengæld lykkedes at skrive kontrakt for tre sæsoner med Joachim Rothmann, som har et vist potentiale og kan både spille forreste mand og venstre fløj. Mon ikke fløjen er der hvor han kommer til at husere.

Det er også i denne sæson hvor Effiong Nsungusi for alvor skal slå igennem. Hans karriereplan siger formentlig at han skal score i mindst hver anden kamp i denne halvsæson. Han skal dog ikke føle sig for sikker. Han var ikke konstant nok i sidste sæson, og der er rygter om at den tidligere angriber Simon Makienok er på vej, hvis man kan blive enige om lønnen. Han vil være en fast starter hvis det lykkes.

Umiddelbart bedømt ser truppen lidt svagere ud end den som sluttede sæsonen 2021/22 for blot 6-7 uger siden. Der satses noget mere på ungdommen nu, og det er ganske sympatisk, men det må så være på bekostning af de sportslige ambitioner. Det er formentlig ikke planen HB Køge skal være den næstbedste rækkes svar på FC Nordsjælland, som udklækker en masse talenter, men ikke rigtig vinder noget.

Der er skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Lorenzo Gordinho, som havde svært ved at komme på hold i Viborg (som vel at mærke også har fået Capelli som tøjsponsor) og angriberen Oliver Lassen, der gør comeback efter at have været væk et par sæsoner.

Marko Stamnic, som her lidt brødbetynget får en alvorssnak med dommeren, står på det gamle kunstgræs, som i sommerferien er blevet udskiftet i Køge Idrætspark. Det var nedslidt tre år efter indvielsen. Stadion var meget sjældent fyldt på Capelli Sport Stadion. En af de eneste måde at få opbygget en kultur hvor man kommer til fodbold i Køge Kommune er at vinde nogle fodboldkampe og ligge i toppen.
Marko Stamnic, som her lidt brødbetynget får en alvorssnak med dommeren, står på det gamle kunstgræs, som i sommerferien er blevet udskiftet i Køge Idrætspark. Det var nedslidt tre år efter indvielsen. Stadion var meget sjældent fyldt på Capelli Sport Stadion. En af de eneste måde at få opbygget en kultur hvor man kommer til fodbold i Køge Kommune er at vinde nogle fodboldkampe og ligge i toppen.

Gordinho er næppe 1:1 med Racic og Lassen slet ikke 1:1 med Koch Helsted. Det vil sige holdet på papiret ser svagere ude end sidste sæson. Om det så er lykkedes Agger/Jacobsen at udvikle spillerne så de har flyttet sig 20-25 procent siden sidste sæson, er et af de mange spørgsmål som skal besvares i de første kampe. Derudover vil tabet af Stamenic blive mærkbart, hvis ikke William Madsen er klar til at overtage den rolle permanent. Ellers vil klubben nok allerede i august finde en erstatning.

Første kamp i sæsonen i søndags hjemme mod Hobro IK tydede ikke på det da kampen, noget skuffende, sluttede uden mål. Omvendt er det meget, meget længe siden HB Køge har vundet over Hobro. Ingen sejre i tre forsøg i sidste sæson.

Nuvel. Vinduet er åbent en måned endnu så mon ikke der kommer 1-2 nye spillere ind inden det smækker i.
Allerede nu har klubben indgået lejeaftale resten af kalenderåret med Jonas Jensen-Abbew, som er kommet i overskud i FC Nordsjælland. Han er også forsvarsspiller så nu er der kommet to ind i stedet for de tre som har forladt klubben. Der mangler altså stadig en.

HB Køges ambitioner tåler ikke at sæsonen begynder lige så famlende som sidste sæson. Spillestilen skulle gerne begynde at sidde i skabet da flere af spillerne er gengangere fra sidste kamp i forrige sæson.
Søndag den 31. juli, kommer Vendsyssel FF på besøg i kampens anden kamp. De lammetævede oprykkerne fra Hillerød med 5-1 i sæsonens første kamp, mens HB Køge altså ikke formåede at score mod Hobro. Trods det må HB Køge stille op som favorit. Holdet har ikke tabt en Nordicbetliga kamp i næsten et år på hjemmebane.

De første kampe stiller en række spørgsmål, og et af dem er om holdet er blevet skarpe nok i afslutningerne, og som kampen i morgen er den første i en række kampe hvor der kommer point på kontoen.
Kampen har kick off kl. 15.00 på Capelli Sport Stadion i Køge.