Gitte Hultmann Nielsen kom til Borup sidst i halvfjerdserne, og blev en markant personlighed i Borup.

Mindeord om Gitte Hultmann Nielsen

Fredag 9. september 2022 kl: 07:12 af: Rolf Larsen

En markant skikkelse i Borup er alt for tidligt gået bort. Gitte Hultmann Nielsen, som sammen med sin mand Ib, i mange år drev malerfirmaet GIHN på Bækgårdsvej.

Gitte var ikke indfødt i Borup, men kom oprindeligt fra Sydhavnen, hvor hun voksede op.
Efter nogle år i Husum, hvor hun skulle møde sin kommende mand Ib, flyttede parret til Nr. Dalby ved Borup sidst i halvfjerdserne.

Oprindeligt er hun uddannet bogbinder, men har aldrig for alvor arbejdet som sådan. Ib var uddannet maler og var ansat som svend i et malerfirma. Efterhånden blev Gitte inddraget i det firma, og selvom hun ikke var uddannet maler, fik hun efterhånden tilbudt flere og flere opgaver, og blev senere at blive ansat.

Det var helt naturligt at parret startede op som selvstændige og dannede familiefirmaet med et værksted i Gammerød. I 2004 var næste naturlige skridt i firmaet, at de byggede et nyt domicil på Bækgårdsvej, hvor de i en del af lokalerne også havde en Flügger malerbutik hvor private også kunne købe ind og fik god vejledning.
Da firmaet var på sit højeste, var der udover en ansat i butikken, to lærlinge og 4-5 ansatte udover Ib og Gitte selv. Hvis de havde store opgaver, havde de muligheder for at hente yderligere vikarer ind.

I 2018 besluttede de sig for at drosle ned.
De solgte deres ejendom på Bækgårdsvej og lejede sig ind på Hovedgaden i stedet, hvor de fortsat drev en Flügger Farver butik, alt imens de fortsat tog enkelte maleropgaver ind, men på et væsentlig lavere blus.
De havde lagt planer for alderdommen, men desværre nåede parret ikke at opleve dette sammen. Selvom de nåede at være sammen i 37 år, lykkedes det først Ib at få et ”ja” fra Gitte i 1999, hvorfor de kun nåede at være gift i 22 år.

Børnebørnene, som består af fire piger, var Gittes et og alt, og det er svært at forstille sig nogen have en bedre mormor og farmor end Gitte. Hun var også den der sørgede for at holde sammen på familien og det var vigtigt for hende at traditionerne blev holdt i hævd.
Gitte sagde aldrig nej til en fest og når Gitte var med, blev festen altid god.

Gitte Hultmann Nielsen havde hjertet på rette sted og ville altid gøre det bedste for andre. Hun efterlader sig udover sin mand Ib, to børn og fire børnebørn.

Gitte blev 71 år og bisættes fredag den 9. september kl. 13.00 fra Nr. Dalby Kirke.

Æret være Gitte Hultmann Nielsens minde.