Pierre Dørge & New Jungle Orchestra fik folk til at danse i den gamle biograf på Lindevej i Borup.

Borup

Verden på scenen i Kino

Søndag 2. oktober 2022 kl: 23:26 af: Inger Staahl Jensen

I samarbejde med Tapperiet var der søndag eftermiddagskoncert med Pierre Dørge & New Jungle Orchestra i Borup Kino.
Koncerten bød på både nye og gammelkendte numre og næsten hvert nummer bød på en lille historie.
Først ville Pierre Dørge dog lige fortælle at det var helt særligt for ham, at optræde i Borup Kino, for da han boede i Nr. Dalby fra 1971 - 1974, var det i Borup Kino han brugte en del aftener på at se film.

Nu gjaldt det musikken. Lyden i biografen er jo ganske god - og orkestret er på otte mand, så der var ikke så meget brug for forstærkning.

Det første nummer der blev spillet var en hyldest til Jim Jarmusch, der i midt-1980’erne skabte en række sort hvide film - en af dem var "Stranger than Paradise", som bl.a. modtog en særpris ved Cannes festivalen. Pierre Dørges hyldest til filmskaberen hed "Stranger than Jim" og den var en fin blanding af forskellige musikalske indtryk.
Nummeret blev efterfulgt af en Carl Nielsen komposition over Brorsons tekst “Det koster ej for megen strid”.

Derefter fulgte et par numre uden så meget historiefortælling, men med sikker bas-, tromme- og blæser spil fra det store band, ledsaget af Pierre Dørges sikre guitarspil.

Næste historie handlede om orkestrets rundrejse i Indien. Her havde de udover at spille en del også set en Bollywood film. Den inspirerede til en melodi, som beskrev Ravi og Ravi, der mødes ved markedspladsen og snakker sammen. Nummeret blev sikkert udført af to blæsere, der spillede som en svag snakken.
Efter en stille start steg lydniveauet og man følte sig på den markedsplads, som nummeret handlede om og hen mod slutningen faldt intensiteten - og sådan sluttede første halvdel af koncerten.

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra har rejst i det meste af verden, og har her hentet inspiration til deres sange.
Pierre Dørge & New Jungle Orchestra har rejst i det meste af verden, og har her hentet inspiration til deres sange.

Efter pausen var åbningsnummeret “Dancing in the jungle” der blev afløst af Mingus Birthday Part, der er et eksperimenterende fusionsnummer, som indeholder en del meget gode melodi stykker.

Det blev afløst af en sang der muligvis hed "Elephante imposante". Stykket var baseret på teksten i en børnebog, de havde fundet i en boghandel i Bilbao, hvor de var på turne.
Interessant oplæsning med musikalsk ledsagelse.

Efter “Pelikanens støj” sluttede en forrygende koncert med deres fortolkning af Duke Ellingtons "The mooch". Eller ja, det var meningen at koncerten skulle slutte her, men de stående klapsalver fik overbevist orkestret om endnu et nummer. Det blev spillet på betingelse af at man dansede, så der blev danset i gangene og Pierre Dørge forsikrede at han nok skulle komme igen en anden gang.

Det kan vi så godt glæde os til, og mon ikke alle pladser i biografen bliver besat den aften.

FAKTA
Næste musikalske optræden i Borup Kino er "Dissing og Las på dansk", søndag d. 6. november kl. 15.
Billetter kan købes allerede nu på tapperiet.nu