Der er færøsk kunst i Kulthuset fra på søndag.

Borup

Færøsk kunst i Kulturhuset

Torsdag 6. oktober 2022 kl: 00:10 af: Hverdagsnyt.dk

De kunstværker som den færøske kunstner Finleif Mortensen er både figurative og abstrakte. Hvad man får ud af dem er op til en selv, men Skovbo Kunstforening udstiller hans værker i Borup Kulthus. Der er fernisering søndag den 9. oktober hvor kunstneren også er til stede.

Som kunstmaler er det hovedsageligt naturalistiske kompositioner, hvor han er inspireret af de små færøske bygder, der ligger ud til havet, og giver et væld af farver og skiftende lys.

Her et eksempel på figurativ kunst af Finleif Mortensen
Her et eksempel på figurativ kunst af Finleif Mortensen

Finleif Mortensen er en kunstner, som udtrykker sig kunstnerisk på flere måder. Han maler både figurativ og abstrakt. To udtryk, der traditionelt bliver opfattet som hinandens modsætninger.

Det figurative bygger på observationer og gengivelser af virkeligheden, hvorimod det abstrakte bygger på en koncentration omkring rene former og rene farver.

Jo mere man betragter Finleif Mortensens malerier, jo mere synes disse modsætninger at fortone sig. Ser man på de figurative billeder, som ofte er landskabet omkring Thorshavn med fjeldet, husene, havet, klipperne og himlen foroven.

Finleif Mortensen er 57 år og fra Færøerne
Finleif Mortensen er 57 år og fra Færøerne

Allerede her kan man se, at malerierne ikke er strengt naturalistiske. Dialogen mellem den vandrette horisontlinje, de skrånende fjelde og klipper og de kubisk formede huse.
En dialog, der kan og bliver varieret i det uendelige.

Kunstneren Finleif Mortensen
Finleif Mortensen er født i 1965, og opvokset i bygden Argir, lidt udenfor Thorshavn på Færøerne. Han fik sin debut i 1985 på Olavsøkuframsyningin, en censureret udstilling på Færøerne, og har siden haft en lang række separate udstillinger på gallerier og udstillingssteder på Færøerne og i Danmark.

FAKTA
Fernisering søndag den 9. oktober fra kl. 14.00 til 16.00. Kunstneren Finleif Mortensen vil være til stede.
Udstillingen kan herefter ses alle lør- og søndage mellem kl. 14.00 og 16.00 samt efter aftale. Dette helt frem til den 6. november.

Du kan læse mere om Finleif Mortensen her.

Der er naturligvis gratis adgang.