Maia Maia nævnes af flere som favorit til at vinde Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Beautiful bullshit".

Melodi Grand Prix

Hverdagsnyt på den lille scene

Lørdag 21. januar 2023 kl: 14:28 af: Rolf Larsen

Der var opbygget en lille scene til præsentationen af de 8 sange til det danske Melodi Grand Prix den 11. februar. Der er alle mulige holdninger til Melodi Grand Prix, så lad os bare tage debatten.
Her er Hverdagsnyts bud på hvem der vinder, og mon ikke der tages grueligt fejl. Husk også at stemme om hvem du tror vinder Dansk Melodi Grand Prix nederst i artiklen.

Helt på hjemmebane var jeg bestemt ikke. Det hører til i den lette genre at dække Melodi Grand Prix, og det var da også en pludselig indskydelse, at lade mit medie akkreditere til at være med til præsentationen af de otte sange, som i Næstved den 11. februar skal dyste om hvem der skal til en tur til Liverpool for at deltage i det helt store europæiske Grand Prix.

Men nu kan det jo ikke være tungt det hele, så hvorfor ikke dække det som mange elsker at nægte at se, mens andre toner rent flag og rydder aftenen og sætter sig til rette i sofaen for at lade sig forarge over hvem der vinder … eller stemmer i.

Sidst var jeg ikke af de akkrediterede, men næstsidst, så der blev blot nikket smilende af pigen i sort, da jeg sagde ”Hverdagsnyt” og blev vist op på første sal i DR’s Koncerthus. Jeg er jo ikke i ”Se & Hør” segmentet så sandt at sige kendte jeg ikke et øje af de øvrige akkrediterede.
Jeg fandt mig dog et bord med en radiojournalist fra en lokalradio i Nordsjælland. Han var der for at lære dem at kende. Det var jeg ikke. Jeg var der for at lære - og tage billeder.

De friske værter Anders Ugilt og Line Kirsten – det var også min debut med dem – kom ind på den
De to værter er vist nok fra DR P3 og hedder Anders Ugilt og Line Kirsten.
De to værter er vist nok fra DR P3 og hedder Anders Ugilt og Line Kirsten.

interimistiske scene. Nå men frisk mod. Der var ikke lige så mange journalister og fotografer som på Champs-Élysées, så det var forholdsvist nemt at komme til fadet. Jeg er jo fra den tid med Tommy Seebach og "Kirsten og Søren", og det var vel omkring slutningen af firserne jeg stoppede med at se Grand Prix, så jeg kendte ingen. Jeg forvilder mig aldrig over på P3 så alt var nyt. Forfriskende nyt.

Nå, men præsentationen begyndte, og først på scenen, båret ind af en lille nas af hendes sang, kom en der hedder Mariyah LeBerg. Hendes sang hedder ”Human”, og handler ifølge hende selv om at ”(…)ydmyg og ærlighed stikker langt dybere end alt det opsatte og perfekte”. Jo jo, det er der vel ikke nogen der kan være uenige i. Smilende sød pige.
Hverdagsnyts forudsigelse: Slutter i top 3, men vinder ikke.
Første som blev præsenteret var Mariyah LeBerg som har en sang med der hedder
Første som blev præsenteret var Mariyah LeBerg som har en sang med der hedder "Human". Hun er ret fotogen.

Næste på scenen akkompagneret af hans sang var Frederik Leopold på 23 år med "Stuck on you".
Han har spillet fodbold i FCK og spillet med nogle af de store stjerner i hovedstadsklubben. Hans sang hedder ”Stuck on you” og hvis man lytter efter, sådan rigtig efter, handler den om at man har mødt en skøn person, som dog har sine skøre sider: ”det kunne være at hun fylder hele din lejlighed med genbrugsting (…) eller søsætter ti nye idéer dagligt og nærmest er overalt i ens liv”. Well … Han vil synge den på engelsk, og mest synger han titlen på sangen.
Hverdagsnyts forudsigelse: Den lidt boyband inspirerede sang kommer ikke rigtig ud af rampen, og vil slutte i midten af feltet. Hurtigt glemt igen.
Frederik Leopold har spillet professionel fodbold i FCK, men nu synger han. Han var dog ikke til at slå et smil af.
Frederik Leopold har spillet professionel fodbold i FCK, men nu synger han. Han var dog ikke til at slå et smil af.

Så kom ellers Nicklas Sonne, og her var der noget med ramasjang over det, både i fremtoning og hans sang. Melodi Grand Prix er ikke helt segmentet den hører til, men mon ikke den er kommet med for at det ikke skal være for ens. Det passer ikke helt ind i segmentet med kakkelbord og Matador Mix en lørdag aften, men noget mere headbanger genren. Måske den unge teenager i huset stemmer på den, men til tops når den ikke.
Hverdagsnyts forudsigelse: Freedom vil slutte som en af de sidste sange. Kom igen Nicklas Sonne og mon ikke du passer bedre ind i andre segmenter.
Nicklas Sonne formåede at bekræfte ens stereotype forestilling af hvordan en headbanger sanger er klædt og har positurer.
Nicklas Sonne formåede at bekræfte ens stereotype forestilling af hvordan en headbanger sanger er klædt og har positurer.

Den fjerde på scenen var Reiley fra Færøerne, og nej, jeg havde ikke kendskab til hans eksistens. Det her de dog på TikTok hvor han har over 10 millioner følgere, de fleste fra Sydkorea, og 300.000 på Instagram. Virkelig en ung mand af tiden. Til gengæld var han ikke til at slå et smil af da han poserede, og han ville helst ikke tale dansk da han blev interviewet på scenen, og sprang straks over i engelsk, da han var meget mere ”comfortable” med det. Det gav Anders Ugilt lov til.
Hverdagsnyts forudsigelse: Nej, den går ikke. Sangen lyder som en man har hørt 10 millioner gange før. Hvis ikke sidst, så slutter den i den sidste del. Trods hans sko som nærmest var terrængående.
Denne unge mand
Denne unge mand "Reiley" kommer nok til at breake mange unge pigers hjerter, men her viser han dog at han kan lave et.

Puha, det begyndte at blive ensformigt. Jeg hankede dog op i mig selv og tog fat på de sidste fire.

Og heldigvis for det, for ind kom Maia Maia. Hun var orange og lyserød og sangen hun blev ledt ind af hedder ”Beautiful Bullshit” og indholdet skulle være noget med at forelskelse gør dig døv og blind og du kommer i en form for trance, og at man ignorerer alle de røde flag.
Hun både kan synge og sælger varen.
Hverdagsnyts forudsigelse: Den sag er favorit til at blive nummer 1 eller første taber. Den har det som skal til for at være en rigtig Grand Prix sang.
Maia Maia vil også møde op i Næstved i farverne lyserød og orange. Spørg mig ikke om det passer sammen, men der var noget mere spræl i hende end så mange af de andre. Frisk pige.
Maia Maia vil også møde op i Næstved i farverne lyserød og orange. Spørg mig ikke om det passer sammen, men der var noget mere spræl i hende end så mange af de andre. Frisk pige.

Maia Maia var svær at komme efter, men en skal jo komme ind og det var så Micky Skeel som entrerede med hans egen komponerede sang ”Glansbillede”. Befriende godt at den bliver sunget på dansk. Tak for det.
Den handler om at man skal hvile i det uperfekte. Jeg tillader mig at kopiere lidt fra teksten:
Min dyne vil ikke gi’ slip
Tror jeg bliver liggende lidt
Giv mig lige to minutter
Lidt energi fra en kaffekop
Det er stadig ikke helt nok.
Lyrik på højt niveau.

Det er nok de færreste der har behov for at få at vide man skal tage sig sammen. Det har jeg ikke lyst til en lørdag aften. Det trækker op der synges på dansk, men ned at den er så kedelig.
Hverdagsnyts forudsigelse: Han skal godt nok sælge varen godt i Næstved for at undgå at blive sidst.
Micky Skeel sagde han aldrig havde været i Liverpool, så det var en af årsagerne til han stiller op. Hverdagsnyt tror ikke han får en betalt tur denne gang.
Micky Skeel sagde han aldrig havde været i Liverpool, så det var en af årsagerne til han stiller op. Hverdagsnyt tror ikke han får en betalt tur denne gang.

Næste var så Søren Torpegaard Lund. Hmm … ja. Sangen hedder ”Lige her”. Han vil gerne være katalysator til at være lige præcis den man har lyst til at være – og ja, det er han også. Som liberal kan jeg næsten ikke hylde ham nok. Sange havde også passet fint ind, hvis han havde stillet op i 1967. Tankerne fløj hen til en Grethe Ingman sang, uden han dog har den vest-amagerske dialekt. Igen trækker det op at sagen er på dansk.
Hverdagsnyts forudsigelse: Det ældre publikum skal nok holde af den, og det kan så være det trækker point nok til at slutte midt i feltet. Den er helt umuligt at danse til.
Søren Torpegaard Lund gør sig mest på de strå brædder, men kan også synge. Sangen
Søren Torpegaard Lund gør sig mest på de strå brædder, men kan også synge. Sangen "Lige Her" sender minderne tilbage til Grethe Ingmann.

Så var det jeg lige måtte spørge ham som servicerede Gentlemen of the press fra DR, hvor mange der var tilbage, som et andet barn der fra bagsæder spørger hvornår man er fremme. Der var en tilbage.

Det passede så ikke helt, for ind kommer der en duo. Det er søstre og kalder sig Eyjaa, islandsk for "ø". Deres forældre er fra Island, som ikke har set ret meget tv for de har otte børn, boet i seks forskellige lande og taler fem sprog. De siger selv de synger pop med nordisk præg. De skal synge en sang som hedder "I was gonna marry him". Mon ikke begge søstrene en dag bliver gift.

Det er dog mere en Kate Bush inspireret lyd som jeg fornemmer når man hører sangen.
Hverdagsnyts forudsigelse: Nummeret er lidt for sig selv, og er nok en af outsiderne til at vinde, men mon den gør. De er dog nogle søde piger, som vist nok har været som søskende er flest.
Søster duoen
Søster duoen "Eyjaa" består af søstrene Brynja Mary og Sara Victoria Sverrisdottir og de er 18 og 16 år. De har en pæn chance for en topplacering.

Hermed var det hele slut. Anders Ugilt og Kirsten Line takkede af. Der var nu tid til at man kunne få kunstnerne lidt for sig selv, men her måtte jeg tilbage til printerproblemerne på jobbet. Desværre.
Næste gang der kommer noget med Melodi Grand Prix er den 11. februar, hvor Hverdagsnyt igen er til stede i Arena Næstved til selve eventet.

Hvad synes du? Du kan høre alle sangene på Spotify og eller små bider af sangene her.

FAKTA
Du kan se flere billeder fra præsentationen på Hverdagsnyts Instagram profil.
Du kan se dem her og her.

AFSTEMNING

Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix 2023

Mariyah LeBerg; Human
Frederik Leopold; Stuck on you
Nicklas Sonne; Freedom
Reiley; Breaking my heart
Maia Maia; Beautiful bullshit
Micky Skeel; Glansbillede
Søren Torpegaard Lund; Lige her
Eyjaa; I was gonna marry him
Jeg kommer ikke til at se det!
Jeg ser det kun fordi Hverdagsnyt er der.