Bassisten Peter Vuust gæster Borup Kulturhus den 16. april. Foto: Peter Vuust.

Borup

Blues og jazz i kulturhuset

Søndag 26. marts 2023 kl: 12:57 af: Hverdagsnyt.dk

Kulturforeningen i Skovbo (KIS) står igen som arrangør af en søndagsmatiné i Borup Kulturhus. Denne gang er det to koryfæer indenfor den rytmiske musik Uffe Steen og Peter Vuust, som kommer for at præsentere deres musik, der bevæger sig i grænselandet mellem blues og jazz.

Uffe Steen og Peter Vuust vil spille en række melodiske og velswingende numre, hvor musikken bevæger sig i grænselandet mellem blues og jazz. Tempoet er alt fra hæsblæsende og hurtigt til de mere stille og smukke ballader.

Uffe Steen er en af de bedste guitarister herhjemme. Han er kendt for sin helt unikke teknik, som opstår ved, at han vender guitaren omvendt. Han har i sin lange karriere spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne.
Han er kendt for sin indfølte og medrivende spil, og har med sine CD'er med blandt andre Adam Nussbaum på trommer opnået international anerkendelse. Han er at finde på mange indspilninger på YouTube.
Derudover har Uffe Steen i øvrigt optrådt i Borup Kulturhus for en del år siden.
Du kan se og høre en ældre bluesoptagelse på Youtube her. Han er formentlig kun blevet bedre siden.

Guitaristen Uffe Steen gæster Borup Kulturhus den 16. april. Foto: Flemming Grøn
Guitaristen Uffe Steen gæster Borup Kulturhus den 16. april. Foto: Flemming Grøn

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det jyske Musikkonservatorium samt leder af Center for Music in the Brain. Han har spillet på mere end hundrede plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila og mange flere.
Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet syv album i eget navn, senest Further to Fly (2022) med familiebandet 5xVuust. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song.
Du kan læse mere om Peter Vuust her.

FAKTA
Sted: Borup Kulturhus
Dato: søndag den 16. april
Tid: 15.00
Pris: Kr. 150 som inkluderer kaffe/the og pandekager med syltetøj. Derudover er der salg af vin, øl og vand.
For medlemmer af KIS koster billetten kr. 100.
Du kan købe billetter på Billetto.dk her eller Borup Boghandel. Køb billet senest den 14. april.

Du kan læse mere om arrangementet på Kulturforeningens hjemmeside her