Trine Boesens værker er litografier, collager, installationer og malerier,

Borup

Ting, tegn og bevægelse

Torsdag 30. marts 2023 kl: 23:02 af: Hverdagsnyt.dk

Det kunne lyde som fællestimer i en fjerdeklasse mellem formning og idræt, men det er buzzwords for den næste kunstner den aktive Skovbo Kunstforening præsenterer. Trine Boesen er navnet og kunsten er kontrastfuld og de fleste sanser bliver stimuleret. Der er fernisering på søndag den 2. april.

Trine Boesen er en af Danmarks mest markante samtidskunstnere. Det er et særligt univers med overvældende ophobninger af ting, tegn og bevægelse i vægtløse kompositioner, der kendetegner Trine Boesens kunst. Hun skildrer en kaotisk og kompleks verden og tager ofte udgangspunkt i verdensrummets uendelige mørke.

Trine Boesens kunst ofte med kraftige farver fører dig langt ud i fantasiens verden.
Trine Boesens kunst ofte med kraftige farver fører dig langt ud i fantasiens verden.

Dette sammensatte univers er svær at placere i en veldefineret stil- og genrekategori som ’psykedelisk kunst’, ’fantasymaleri’ eller ’realisme’, for der er islæt af dem alle.

Trine Boesen er 51 år.
Trine Boesen er 51 år.

I værkerne skaber hun et farverigt, lettere kaotisk univers, hvor fantasien og den idylliske natur møder den hæsblæsende storby. Billederne bevæger sig på grænsen mellem fantasi og virkelighed, by og landidyl, det hyggelige og det uhyggelige. De mange symboler gør også, at der gemmer sig mange historier i billederne.

Hun udtrykker sig i litografier, collager, installationer og malerier, som hun med stor præcision i penselstrøgene giver et detaljeret og nærmest grafisk, stringent udtryk.
Farverigt og lettere kaotisk er også ord der bliver brugt om hendes kunst.
Farverigt og lettere kaotisk er også ord der bliver brugt om hendes kunst.

Om Trine Boesen
Trine Boesen (f.1972) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Udover en del udsmykninger, har hun en lang række soloudstillinger bag sig. Blandt andet på Trapholt, Brandts Museum, Vejle Kunstmuseum, Nikolaj Kunsthal, Viborg Kunsthal og Rønnebækholm. Herudover har hun udstillet internationalt i bl.a.New York og Køln.
Hendes værker indgår i samlinger på ARoS, Kunsten i Aalborg, Trapholt, Vejle Kunstmuseum samt i udlandet.
Du kan se flere værker, og læse mere om hende her.

FAKTA
Fernisering af udstillingen "Anti mirror"
Dato: Søndag den 2. april
Tid: Kl. 14.00 til 16.00.
Sted: Borup Kulturhus
Gratis entré.

Herefter kan udstillingen se alle weekends mellem kl. 14.00 og 16.00, eller efter aftale, frem til den 7. maj.