Zean Dalügge scorer her sit første mål for HB Køge på dette flyvende hovedstød på Jacob Trenskows eminente oplæg.

HB Køge

20 gyldne minutter

Mandag 10. april 2023 kl: 15:16 af: Rolf Larsen

HB Køge var nede 1-3 efter 67 minutter. Spillet fungerede ikke rigtigt, og nedrykningsstregen var kun to point væk. Næste kamp var mod FC Fredericia som holdet har tabt til to gange i sæsonen. Alt var gråt i sort, da HB Køge spillerne besluttede sig for det skulle være løgn, og så tog en hvis herre ved spillerne Påskedag.

Kampen mod FC Nykøbing var en must-win for HB Køge. Fire nederlag i træk må være nok, og nu skulle holdet tilbage på vinderkurs mod holdet fra Falster på sidstepladsen. Et nederlag havde måske ikke apokalyptiske konsekvenser, men ville gøre situationen mere surt end et surt æble en kold forårsdag.
Begyndelsen af kampen var blot en forlængelse af kampen mod Hobro. Rent bortset var det lille twist at HB Køge formåede at udligne den føring hjemmeholdet havde taget, og det gav et vist håb om at svanerne trods alt kunne få point ud af kampen.

Joachim Rothmann viste flot overblik da han scorede til 1-1 efter 34 minutter på Jacob Trenskows flotte oplæg.
Billedtekst

Det var dog en stakket frist, for hjemmeholdets spil fungerede fint i modsætning til HB Køge som fightede fint, men sjældent havde held med at skabe de store chancer. Hjemmeholdet bragte sig foran igen inden pausen, og det gik fra skidt til værre da det også blev 3-1 til hjemmeholdet.
Dommer Michael Rasmussen lagde en international linje og det gav en til tider hårdt spillet kamp, hvor spillerne fik lov til at give og tage, uden der dog var ondt blod.
At være nede med 1-3 med 23 minutter igen, og så alligevel vinde kampen er altså imponerende flot. Pludselig fungerede driblingerne og så havde trænerteamet en heldig hånd med de indskiftninger og justeringer de foretog.

Jacob Trenskow, der absolut var kampens spiller, scorede et drømmemål da han her sparker bolden ind i fjerneste målhjørne.

Her er en opsummering af de sidste 23 minutter:
- Efter 67 minutter kom HB Køge bagud med 1-3.
Det er også her man finder ud af om man er mand eller mus. Hvad der tog ved Køge spillerne i de tre minutter til de næste sekvenser kan man kun gætte på her 2. Påskedag.
- Efter 70 minutter opfanger Salech opportunistisk en tilbagelægning og fra en – indrømmet – spids vinkel formår han kun at ramme stolpen i et ellers tomt mål, og bolden springer i spil igen.
Efter 71 minutter får Salech scoret, beviset er uigendriveligt, men dommeren og linjedommeren ser ikke bolden er over stregen, og så dømmes der altså ikke mål.

Her scorer Yousef Salech helt tydeligt. Bolden er tydeligt over stregen ved fjerneste stolpe, men hverken dommer eller linjedommer ser det.

- Efter 73 minutter scorer Salech så endelig. Et flot indlæg fra William Madsen fra HB Køges højre side sejler over til fjerneste stolpe og her står lejesvenden fra Brøndby hvor han skal, og pander den ind. Godkendt denne gang. Samtidig kommer Zean Dalügge ind og Charlie Weberg går ud.
Defensiv ud – offensiv ind. Angreb er tidens løsen. 2-3
- Efter 74 minutter scorer Jacob Trenskow fra højre med venstrebenet efter et klassisk træk ind i feltet, drejer han bolden op i modsatte målhjørne. Flot mål, der må kandidere til årets mål i Nordicbetligaen. 3-3.
- Efter 81 minutter trækker Jacob Trenskow sig endnu en gang fri – det gjorde han ganske ofte - i højre side og lægger bolden ind i feltet til Zean Delügge som endelig får scoret for HB Køge på et meget meget flot timet hovedstød som blev eksekveret flyvende. 4-3
Joachim Rothmann tester her målmand Morten Bank som må give hjørne i flyvende stil.

90. Jubril Adedeji kommer ind i stedet for Rothmann. Læg mærke til det.
92. Yousef Salech header bolden lidt løst videre frem. Jubril Adedeji header bolden over en fremadstormende målmand Bank, og forfølger med sine friske ben bolden helt ind i mål, selvom hele tre Nykøbing spillere forsøger at stoppe boldens vej mod målet. 3-5.

HB Køge har et godt hold. Det viste de i forårets første kamp med sejren over FC Helsingør, og efterfølgende spillede 0-0 mod Vejle. I de næste kampe lykkedes tingene bare ikke.
Nu er der otte kampe tilbage, og kan holdet fortsætte de takter som igen blev vist mod Nykøbing FC, rykker holdet ikke ud. Næste modstander er lørdag den 16. april kl. 14.00 ude mod FC Fredericia.