Der plejer at være en del heste på børnedyrskuet i Borup

Børnedyrskue på lørdag

Onsdag 6. september 2023 kl: 07:33 af: Rolf Larsen

Det traditionsrige børnedyrskue i Borup afvikles på lørdag. Der er kaninhop, gymnastikopvisning, hatteteater, men også det som det virkelig handler om; En masse børn med dyr.

Igen i år åbner KFUM-spejderne i Borup dørene for byens traditionelle børnedyrskue. Lige som de forgangne år, er der lagt op til en hyggelig dag med familien for alle fra nær og fjern.

Hovedfokus er naturligvis de dyr som børnene udstiller på skuet, men derudover bliver der også forskellig underholdning, bl.a. gymnastikopvisning og kaninhop fra lokale foreninger. Hatteteater var en kæmpe succes sidste år, så det kommer igen og underholder med nye sjove historier. Endelig vil spejderne selv arrangere en masse lege og sjove aktiviteter i ringen.

Nyheder i år
Dyrskuet sidste år var en stor succes! Dyrskuet er en tilbagevendende begivenhed med masser af traditioner, men fornyelse skal der til. Derfor bliver det lidt anderledes i år.
- Vi har forsøgt at få et lidt mere lokalt islæt i underholdningen på dyrskuet. Samtidig vil spejderne selv stå for en del af det, lyder det fra formanden for KFUM spejderne i Borup Preben Bødker Sørensen.

En anden ting der står klart er, at grundet skolernes sommerferie, var det nødvendigt at flytte dyrskuet fra august til september, fortæller Preben Bødker Sørensen. Alene dette åbner op for nye deltagere og stadeholdere.

- Vi har ikke nogen plan B, så vi håber på godt vejr. Vi har ikke lige budget til at investere i en masse telte. Det er et udendørsarrangement, og vi er derfor følsomme over for vejret, siger han.

Håber på mange gæster
Han håber, at mange – og gerne flere end sidste år – har lyst til at besøge dyrskuet.

- Vi er begyndt at markedsføre arrangementet på de lokale Facebook-grupper, og vi kan allerede mærke en stor interesse, siger han og understreger, at dyrskuet har en vigtig funktion i byen.
- Det er et bærende kulturelement i Borup, der har glædet børn og voksne i årtier – en hyggelig dag for hele familien.

- Endelig vil jeg sige en særlig tak, til de forældre som samarbejder om at få dyrskuet op at stå. Det er utrolig dejligt, at forældregruppen bakker så meget op. Det er vi meget glade for og stolte over, siger formanden, som gerne så endnu flere forældre – eller andre interesserede – blive spejderledere i gruppen.

Heldigvis ser det ud til at vejret viser sig fra den allerflotteste side på lørdag, da der loves ca. 25 grader og solskin.

FAKTA
Borup Børnedyrskue
Arrangeres af KFUM-spejderne i Borup.
Finder sted lørdag den 9. september kl. 10-16 på Savværksgrunden, Østergade, 4140 Borup (Ved SPAR)
Borgmester Marie Stærke åbner dyrskuet kl. 10.