Forfatteren Hanne Vibeke Holst kommer til Borup på torsdag. Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie.

Borup

Kriger uden Maske

Tirsdag 3. oktober 2023 kl: 22:20 af: Rolf Larsen

Der er et spændingsfelt mellem kunst og litteratur, og den kendte forfatter Hanne Vibeke Holst kommer torsdag den 5. oktober til Borup for at fortælle om sin bog "Kriger uden maske".
Den handler om mellemkrigsårene i Danmark og Paris og om en dansk kvinde, Sonja Ferlov Mancoba der beslutter sig for at blive kunster stik imod familiens ønsker.

Bogen tager udgangspunkt i København i 1930. Det er efter depressionen i 1929, jazzen er i byen og der er dæmpede samtaler om det som sker i Tyskland hvor Nazismen er ved at få fodfæste. Det er i det miljø Sonja Ferlov Mancoba træffer sin beslutning om at blive kunstner, som er hendes mor voldsomt imod. Hun søger ind på en københavnsk kunstskole.
Hun finder ud af det der dér hun hører til. Hun drages mod en kreds af unge kunstnere og poeter og bliver optændt af frihed og bliver også forelsket.
Hendes kunst bliver også hendes våben mod nazismen og den nye verdensorden, og det skal snart blive et spørgsmål om hvor langt hun er villig til at gå for kunsten og kærligheden.

Hanne Vibeke Holsts bog
Hanne Vibeke Holsts bog "Kriger uden maske" er udgivet på Gyldendal

Forfatteren Hanne Vibeke Holst folder det hele ud i Borup torsdag den 5. oktober.

Arrangementet er er samarbejde mellem Skovbo Litteraturkreds, Kulturforeningen KIS og Skovbo Kunstforening.

FAKTA
Dato: 5. oktober
Tid: Kl. 19.30
Sted: Borup Kulturhus
Pris: Kr. 100 til Mobilepay 388052. Skriv navn på deltagerne.
Der sælges også billetter ved indgangen så længe der er nogle at sælge.