Glostrup Trioen fotograferet af Fie Johansen

Borup

Jazz i Kulturhuset

Lørdag 4. november 2023 kl: 18:07 af: Hverdagsnyt.dk

Der er virkelig kræs for jazz elskere på næste søndag i Borup Kulturhus.
I ord og toner fortæller Glostrup-Trioen deres historie om dansk jazz og en fantastisk rejse i musik igennem mere end 60 år.

Glostrup-Trioen spiller med den intuition og indlevelse, et liv med jazzmusikken og 60 år som trio har givet dem. Trioen fortolker den enkelte sang med indføling og en underfundighed, som gør musikken til andet og mere end sædvanlig jazz.

Man kan se frem til en eftermiddag med lækker jazzmusik. Et repertoire af jazzstandards, nordiske folkesange og kompositioner af blandt andre Kurt Weill, Jacques Brel og Torben Kjær. Rigtig live-jazz fremført a la Duke Ellingtons 'American Music'.

Historien om Glostrup-Trioen startede med tre drenge fra Glostrup, der i 12-års alderen begyndte at spille musik sammen. De var sønner af bogbinderen, værktøjsmageren og bankbestyreren i Glostrup. De mødtes i skolen og havde en fælles interesse for moderne jazz, som blev grundlaget for deres samspil.

Trioen vakte fra starten opmærksomhed i jazzkredse og de unge musikere fik tidligt mulighed for at akkompagnere en række kendte udenlandske og hjemlige solister, fx Lasse Gullin, Palle Mikkelborg, Bent Jædig og Per Carsten.

Senere også Ben Webster, Dexter Gordon, Johnny Griffin, NHØP (Niels Henning Ørsted Pedersen) samt flere.
I dag, mere end 60 år efter de tre drenge mødtes, spiller de stadig jazz sammen. Torben Kjær på piano, Henrik Dhyrbye på bas og Ole Streenberg på trommer. De vil ikke overbevise nogen.
Man kan mærke, de spiller, fordi de har lyst. Det er hyggeligt, afslappende og veludført.

Glostrup Trioen har indspillet et album med den svenske tenorsaxofonist Thomas Franck. Foto: Gorm Valentin
Glostrup Trioen har indspillet et album med den svenske tenorsaxofonist Thomas Franck. Foto: Gorm Valentin

Trioen er i dag mere levende end nogensinde. På trods af vidt forskellige musikalske karrierer kan det høres, at de til stadighed lader sig inspirere. De fremfører deres jazznumre med indføling, som et langt liv med musikken har muliggjort.

Hvem er Glostrup Trioen?
Torben Kjær er komponist og pianist, og har spillet med et stort udvalg af danske og internationale kunstnere. Er uddannet filmkomponist og har skrevet operamusik.
Ole Streenberg, trommeslager, er blandt andet kendt som de store jazzmusikeres foretrukne slagtøjsspiller.
Henrik Dhyrbye, bassist med et uovertruffent fedt drive. Henrik er også aktiv i Dansk Jazzmusiker Forening.

GlostrupTrioen har fået et tæt samarbejde med den danske sangerinde Alice Carreri og den svenske tenorsaxofonist Tomas Franck. Glostrup-Trioen udgav således i 2015 dets andet album “SPIRIT” sammen med de to solister. Udgivelsen fik rosende anmeldelser i bl.a. det svenske jazz-tidsskrift Orkesterjournalen.

Alice Carreri placerer sig genremæssigt i generationen efter Cæcilie Norby og Sinne Eeg. Men Alice Carreri er helt sin egen og en af landets mest lovende unge sangerinder. Sammen med de tre i Glostrup-Trioen og Tomas Franck synger hun et varieret og medrivende repertoire, der både taler til hjertet og hjernen. På engelsk, fransk, italiensk og dansk.
Tomas Franck er en af Europas førende tenorsaxofonister. Med sin aldrig svigtende stilsans og musikalske autoritet er han den fødte solist og akkompagnatør i denne musikalsk vidtfavnende konstellation.

Før koncerten og i pausen er der mulighed for at opleve Skovbo Kunstforenings spændende udstilling i salen med syv færøske kunstneres fortællinger.

FAKTA
Dato: 12. november
Tid: Kl. 16.00
Sted: Borup Kulturhus
Pris: Kr. 100. Kan købes i Kop & Kande i Borup eller på Billetto her.
Der kan også købes billetter ved indgangen, hvis der er flere tilbage.
Arrangør: Kulturforeningen i Skovbo (KIS) med støtte fra Køge Kommunes Kulturpulje.