Kristian Devantiers billeder er meget farverige.

Borup

Biksemad med farver

Lørdag 6. januar 2024 kl: 08:47 af: Rolf Larsen

Skovbo Kunstforening glæder sig til at præsentere årets første udstilling i Borup Kulturhus. ’Biksemad med farver’ er en udstilling af kunstneren Kristian Devantier. Skovbo Kunstforening ønsker godt nytår med "bobler" og kransekage på søndag.

Finurlig og kringlet
I Kristian Devantiers underfundige måde at se og sanse verden på, udspiller der sig tidløse fortællinger, som på samme tid indbyder til smil og refleksion.
De mennesker, huse og træer, der fremkommer når felter og flader mødes, er på én gang piktografiske og vedkommende. Den stærke stilisering gør dem til symboler, men bag dem mere end fornemmer man tænkende, følende og potentielt handlende mennesker. Man som beskuer frit indsætte sig selv i handlingen eller blot digte videre på historien.
Der er nemlig ingen tvivl om, at her er der historier på færde.

"Red pigen, skyd dragen" hedder dette maleri.

Også sproget er en central medspiller, og hans titler fungerer ofte som ´nøgler´ til at forstå værkerne. De er poetiske og samtidig beskrivende, men antyder altid mere end de fortæller. Kontrasten mellem tekst og billede – og mellem figurernes interaktion – er finurlig og kringlet.

Her er
Her er "nogen kom først i det grønne".

Hans primære medier på udstillingen er malerier, tegninger samt litografier, men uanset hvad han arbejder med, er humoren altid et vigtigt element.
I værkerne gøres der brug af forskellige kulturelle referencer, som fremstilles i et stærkt koloristisk og fabulerende udtryk.

Dette billede hedder
Dette billede hedder "Koncert i det grønne" - og så på en vinterdag.

Kristian Devantier
Kristian Devantier (f. 1971) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1994-2000. Han har en del soloudstillinger bag sig både i Danmark og i udlandet. Herudover har han deltaget i gruppeudstillinger, udført udsmykningsopgaver, forfattet bøger og artikler samt modtaget en del legater.

FAKTA
Dato: 7. januar
Tid: Kl. 14.00-16.00
Sted: Borup Kulturhus
Pris: Fri entré.

Ved ferniseringen søndag vil kunstneren vil være tilstede.
Skovbo Kunstforening byder det nye år velkomment med kransekagekonfekt og et glas ’bobler’

Udstillingen kan herefter ses lørdage og søndage kl. 14-16 samt efter aftale frem til søndag 11. februar.