Foto: Ernst Christensen

HESTESPORT

Stævne i kørsel med hest og vogn

Mandag 22. juni 2015 kl: 21:46 af: Hverdagsnyt.dk

Der bliver spænding for kuskene og god underholdning for publikum, når Sjællandske Sportskuske holder klub- og landsstævne i weekenden den 27. og 28. juni på Juellund.

Hele 30 evipager, fordelt på både heste og ponyer i 1- og 2-spand, er tilmeldt stævnet, der finder sted på Juellund syd for Bjæverskov. Blandt de deltagende er flere af Danmarks bedste kuske, der har brug for gode resultater, for at kvalificere sig til DM i 2016.

Formand for Sjællandske Sportskuske, Henrik Køier Andersen, glæder sig til stævnet og udtaler:

- Når så mange dygtige kuske konkurrerer, bliver der virkelig spænding om resultatet. Det vil formentlig være de helt små detaljer, der afgør, hvem der løber med sejren til sidst.

Elegante ekvipager lørdag - og ”racerkørsel” søndag
Kuskene skal køre tre discipliner i løbet af de to dage. Lørdag bliver der kørt dressur allerede fra klokken 9 om morgenen.
Efter dressuren er der præcisionskørsel på forhindringsbanen, der åbner for første kusk klokken 11. Søndag gælder det maraton, der både starter og slutter på Juellund. Her skal ekvipagerne først ud på en 12 km. lang køretur på tid, inden hestene får vand og en velfortjent pause.

Efter pausen følger sidste etape, som er på yderligere fem km. og indeholder fem maratonforhindringer, der alle ligger på Juellunds arealer. Blandt forhindringerne er den obligatoriske vandgrav, samt en nybygget skovforhindring, der inkluderer kørsel på tværs af den voldgrav, der tidligere omkransede hovedbygningen på Juellund.

Ifølge Henrik Køier Andersen får publikum virkelig noget at se på begge dage.

- Lørdag er det de flotte ekvipager, med nypudsede vogne, seler og heste, der imponerer. Og søndag er det især ’racerkørslen’ i maratonforhindringerne, der traditionelt er en stor publikumsmagnet, forklarer formanden, der forventer, at kuskene er i forhindringerne mellem kl. 11.30 og 14.00 om søndagen.

De sidste forberedelser til stævnet er i fuld gang og Henrik Køier Andersen er meget tilfreds med opbakningen.

- Vi er meget glade for den store tilslutning, vi har til stævnet - både fra kuske, sponsorer og de mange uundværlige hjælpere, der gør en stor indsats på dagene, slutter henrik Køier Andersen.

Resultaterne fra stævnet kan efterfølgende læses her.

Juellund er beliggende på Slimmingevej 28-30, 4100 Ringsted. Du kan finde det her.