Søren Gommesen stiller spørgsmål ved om Køge Park er det rette sted for kulturaktiviteter

LÆSERNE MENER

Er Køge Park det rette sted for Kulturaktiviteter

Mandag 27. april 2015 kl: 07:52 af: Hverdagsnyt.dk

Kritiske spørgsmål til Køge Byråd om selskabet Køge Park Sport og Entertainment i dette læserbrev.

På tirsdag har Køge byråd igen valgt at orientere Køge Park projektet bag lukkede døre. Radikale Venstre er ikke medlem af byrådet, men vi vil gøre, hvad vi kan for at lirke døren op. Denne gang er der stillet spørgsmål til byrådet på den åbne del af dagsordenen og projektørlyset rettet mod kulturen.

Offentlige og private kulturarrangementer skal være med til at trække kunder til Køge Park. Det kommercielt drevne selskab Køge Park Sport og Entertainment skal stå for den private del. Da kulturarrangementer ikke er risikofrie har selskabet bedt om en underskudsgaranti. Jeg har spurgt Køge byråd om, hvem som står for denne underskudsgaranti.

Hvert år skal Køge Kommune levere et bestemt antal arrangementer. De økonomiske rammer for disse arrangementer er endnu ikke kendt, men hvis det skal fungere sammen med de private arrangementer, så skal der nok bevilges nogle kommunale støttekroner til dette.

Mit andet spørgsmål går på, hvor stort et beløb underskudsgarantien er på. En eventuel kommunal underskudsgaranti bør være proportional med andre private arrangementer, som f.eks. Køge Festuge, der får 200.000 kroner af Køge Kommune i tilskud.

Der har manglet information om både private investorer og kultur-ildsjæle til Køge Park Sport og Entertainment. Måske nyt er på vej. Komikeren og skuespilleren Andreas Bo er nemlig blevet valgt til HB Køges bestyrelse i forbindelse med en aktieemission. Sammen med et par lokale spasmagere lavede Andreas Bo i begyndelse af 90erne den succesfulde Køgerevyen. Hvis Andreas Bo er kultur-ildsjælen. Så mangler vi at se, hvem investorerne er.

Køge Kommune skal betale 10,5 millioner kroner for at leje sig ind i Køge Park. Oveni det beløb kommer et ukendt beløb til kommunale kulturarrangementer. Den private del i Køge Park Sport og Entertainment er indtil videre på et meget løst grundlag. Vigtigst er, at der findes nogle solide private investorer, som også kan holde hånden under selskabet, hvis der opstår underskud.

Søren Gommesen er formand for Det Radikale Venstre i Køge
Søren Gommesen
Nørregade 9C 1, tv
4600 Køge